SG.hu

Szélessávú internet több mint 400 kistelepülésnek

[E-kereskedelem] Az eredetileg tervezett 600-ról 900 millió forintra emelte az Informatikai és Hírközlési Minisztérium "Szélessávú internet infrastruktúra kiépítésének és a szolgáltatás beindításának támogatása Magyarország üzletileg kevésbé vonzó településein" című pályázatának keretösszegét.

A támogatást elnyert 35 pályázó - köztük 15 kábeltelevíziós társaság és 16 vezeték nélküli szolgáltató - több mint 400 kis lélekszámú településen összesen csaknem 2 milliárd forint értékű projekt megvalósítására kap lehetőséget. A pályázat technológia-semlegességét jelzi, hogy a 35 nyertes közül 3 ADSL, 1 kombinált ADSL és vezetéknélküli, 15 kábeltelevíziós és 16 vezetéknélküli (általában Wi-Fi) technológiával indult.

A pályázók a kiírásban foglaltaknak megfelelően elsősorban kisebb településeket érintő infrastruktúra-fejlesztési projektekkel indultak: az érintett több mint 400 település átlagos lélekszáma jóval 5000 fő alatti. A pályázaton nyertes összesen 35 céggel a minisztérium támogatási szerződéseket köt. A legfrissebb statisztikai adatok és felmérések szerint folyamatos növekedés tapasztalható a magyar internetezők számában, és különösen biztató, hogy átlagon felüli, sőt, az EU-tagországokban tapasztalt szintet is meghaladó mértékben növekedett a szélessávú hozzáférések terjedése: az összes előfizetésen belül a szélessávot használók aránya hazánkban már meghaladja a 35 százalékot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #5
    én inkább a minisztert dicsérem okos mint kádár volt a rizstermesztéssel
  • [HUN]PAStheLoD #1
    na remélem a haveroknál a disznóólba is lesz net azt még a LAN -partykat is felszámoljuk akkó :