SG.hu

78 millió kínai a világhálón

[E-keresledelem] Kína az Egyesült Államok után második az országban található internetezők számát illetően. Mindezek mellett Kína reméli, hogy négy éven belül az internetfelhasználók tekintetében a világelső web-piaccá válhat.

A világon kilenc internetező közül egy kínai. A megállapítás fantasztikus növekedést jelöl egy olyan országban, mely csupán 1994 óta jelent meg on-line. A tavalyi év hasonló időszakához képest jelenleg 32 %-kal több internetező található Kínában, mely statisztikát a kormány tartalomszűrési kísérletei homályosítanak csak el. Egy közelmúltban készült felmérés szerint a megkérdezettek 60 %-a állítja, az internet lehetőséget nyújtott a kormány politikájának bírálására.

Kutatók szerint a világháló fokozatosan változtatja meg a politikai "tájképet" az országban. A kínai kormány súlyos ítéletekkel válaszolt a netezők kritikáira - legújabb ügyükben Yan Junt ítélték két év szabadságvesztésre azon felhívásai miatt, melyben a sajtó szabadságát követelte az interneten.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #2
    leht hogy jobb is így ...
  • Punker #1
    ezek a kínaiak nem tiszták az tuti, bár az is igaz hogy ha egyik napról a másikra "szabadon" engednének 1 milliárd embert akkor elszabadulna a káosz....