Gege

Rejtélyes javítófolt-hiba rontja el a Microsoft patchmentes hónapját

Úgy látszik, a Microsoft berkein belül nincs egyetértés abban, mikor adjanak ki javítófoltot.

Szerda délelőtt majdnem az egész vállalat annak kiderítésén munkálkodott, vajon miért tettek ki javítófoltot a Windows Update szolgáltatásra annak ellenére, hogy a szoftvergyártó kedden bejelentette: a decembert javítófoltmentes hónappá nyilvánítja.

A FrontPage bővítményeinek javítására szánt javítófoltot a novemberi, havonta kiadott javításokat tartalmazó hírlevélben jelentették be. A patch olyan biztonsági hibát javít ki, melynek kihasználásával rosszindulatú kódot lehet futtatni az áldozat számítógépén.

Szerda reggel fedezte fel a Microsoft a javításokat kiadó rendszerben azt a hibát, melynek eredményeképpen a novemberben kiadott javítás számos Windows XP-t futtató gépre nem került fel. Ugyanez a javítófolt került ki a Windows Update szolgáltatásra kedd este. A Microsoftnál még mindig folyik a vizsgálat annak kiderítésére, vajon hogyan és miért adták ki ismételten a javítófoltot.

Az eredeti hiba a Microsoft FrontPage bővítményeiben található, és a Windows 2000, Windows XP és az Office XP rendszert érinti. A biztonsági hiba minden rendszer esetében kritikus minősítést kapott, kivéve az eredeti Windows XP-t, amelyet nem frissítettem FrontPage Extensions 2002-vel.

A Microsoft szóvivője korábban úgy nyilatkozott, hogy a hibajavítás folyamatát sokkal intuitívebbé és könnyebbé szándékoznak tenni: havi rendszerességgel adják ki a javítófoltokat, így az eljárás sokkal kiszámíthatóbb a hálózati szakemberek és rendszergazdák számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #13
    no comment
  • CAD #12
    Amugy nem feltek, hogy ennyi esszel a fejetekben az akademia diszdoktorra avat titekek?
  • [HUN]PAStheLoD #10
    én elmentem gyorsan Winupdétre és ott pl. nem mutat semmit persze lehet valami a KB-ben .. vagy TechNeten..
  • b #8
    deja vu, hiba a mátrixban. :)
  • whitehawk #6
    Ez vicces: kb olyan, mintha: Decemberben nincs terméktámogatás :DD Mondjuk az MS nem is a terméktámogatásáról híres. Meg az is jó volt, hogy: Minőségi javítócsomagot akarnak kiadni. minőségioprendszert mérnem? Ha annyit foglalkoznának a szoftverfejlesztéssel, mint a patchek kiadásával, akkor lehet, hogy jobb lenne.
  • Gabest #3
    OFF: Ez a "javítófolt" kicsit furán hangzik... Új fogalomhoz új hangalak dukálna (még ha magyarosított is, pl peccs), nem egy már meglévő, ami tök más képet vetít az ember szemei elé, mikor meghallja.
  • Zoldalma #2
    Majd kiadnak ehhez is patchet.