Berta Sándor

Internettelefónia az USA-ban is

Egyre jobban terjed az internettelefónia nem csak Európában, de az Egyesült Államokban is. Legutóbb például a Time Warner Cable tett egy meglepő bejelentést.

Az amerikai kábelnetes vállalat ambíciózus tervekkel állt elő a minap. A cég 2004 végéig 18 millió háztartásba akarja bevezetni a TV-kábelt használó internetes telefonrendszert. A Time Warner Cable persze semmit sem bíz a véletlenre, hiszen első lépésként a cél eléréséhez együttműködik a Sprint és az MCI telekommunikációs társaságokkal. A két vállalat hálózata lehet majd az alapja a későbbi rendszernek, ezeken keresztül bonyolódnának majd a távolsági beszélgetések és hívások, valamint ezek kötnék össze a telefon- és a kábel-tv-s hálózatokat.

A Time Warner Cable ezeket a rendszereket maga is létrehozhatta volna, ám a cég így érthetően időt és pénzt takarít meg. "Minél gyorsabban meg akarunk jelenni ezen a piacon" - indokolta a társaság döntését Glenn Britt, a Time Warner Cable vezérigazgatója. Az új szolgáltatás először New York, Houston, Raleight és Nyugat-Ohio szövetségi államokban lesz elérhető.

A kábelkonszernnek egyébként nem ez az első ilyen jellegű beruházása, hiszen tavasszal már elindított New York államban és Észak-Karolinában egy próba Voice-IP tesztüzemet. A Time Warner Cable azt reméli, hogy az emberek rászoknak az internetes telefonálásra, már csak azért is, mert jóval olcsóbb, mint akár a vezetékes, akár a mobil telefónia és új lehetőségeket is nyit a hagyományos telefonálással szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!