SG.hu

A prémium SMS iparágat hozza lehetetlen helyzetbe egy EU direktíva

[Mediainfo] Az Európai Bizottság minden fajta prémium SMS-t e-pénzként definiálna. Amennyiben a Bizottság által javasoltakat elfogadják, tulajdonképpen mindenfajta mobiltartalom, így a csengőhangok vagy a játékok kínálói is nehéz helyzetbe kerülnek.

Amennyiben ugyanis a prémium SMS-ek e-pénznek minősülnek, a szolgáltatók jelentős beruházásra kényszerülnek a kötelező banklicenc kiváltása miatt. A mobil tartalomszolgáltatókat sokkolták a múlt heti fejlemények, mivel olyan hírek érkeztek Brüsszelből, hogy a tanácskozások folyamán minden tagállam a direktíva legszigorúbb értelmezése mellett szállt síkra.

Az ügy pikantériáját az adja, hogy a pénzügyi szolgáltatásokat ellenőrző FSA (Financial Services Authority) éppen néhány héttel ezelőtt biztosította a szolgáltatókat arról, hogy egyelőre nem terjesztik ki az e-pénz szabályozásátt a mobil kereskedelemre, mivel a téma egyelőre nem tisztázott.

Amennyiben véglegessé válik, hogy a prémium SMS minden formája e-pénznek számít, akkor a szolgáltatók csak jelentős beruházások árán tarthatják életben a piacot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!