SG.hu

Schröder: Kínának lazítani kell az internetes ellenőrzésen

[E-kereskedelem] Gerhard Schröder német kancellár kínai látogatása során arra figyelmeztette az országot, hogy lazítania kell az interneten gyakorolt szigorú ellenőrzésen, ha az internetezők számára a legnagyobb globális piacot szeretnék biztosítani.

A kancellár szerint Kína elérheti kitűzött célját, akár négy éven belül, ehhez azonban az szükséges, hogy a lakosság és a külföldiek számára egyaránt vonzó legyen az internet használata. A Sun Yat-sen Egyetemen tartott beszédében Gerhard Schröder azt is hangsúlyozta, hogy az internethasználat terén a felhasználóknak - valamennyi felhasználónak - szabadságot kell biztosítani.

A kancellár szavai igencsak bíráló hangvételűek abban az országban, ahol a kommunista kormány ugyan támogatja az internet oktatásban és kereskedelemben való használatát, ám cenzorok ezreit alkalmazza a nem kívánatos tartalmú oldalak blokkolására, és börtönbüntetéssel válaszol a felhasználók rendszert érintő kritikáira. A legújabb hírek szerint Kína még ennél is tovább megy: Internet rendőrséget alakít a kívánatostól eltérő politikai nézeteket vallók lenyomozására - diákokat kiképezve a világhálón megjelenő cikkek szűrésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!