JohnnyCage

A Samsung le akarja győzni a Nokiát

A dél-koreai elektronikai óriás nem mást tűzött ki céljául, minthogy megszerezze a mobiltelefon piac vezető helyét. A társaság úgy véli, 2010-re magamögé utasítja a piacvezető finn Nokiát.

Mint Lee Kunhee, a Samsung Electronics vezérigazgatója elmondta, a dél-koreai társaság 2010-re a világ elsőszámú mobiltelefon gyártója lesz, megelőzve ezzel a Nokiát is. Kunhee szerint a társaság jelenleg is igen jó úton halad ezen cél felé, hiszen az idei évben is mintegy 2,5 millió készülékkel többet tudott eladni, mint az előzetesen várt mennyiség. 2010-re a cég éves szinten hozzávetőleg 25 milliárd dollár bevételt fog termelni a mobiltelefon üzletágban.

A vezető úgy véli, a Samsung előnyt tud kovácsolni abból, hogy a Nokiánál szorosabb kapcsolatban áll bizonyos nagy mobilszolgáltatókkal, amelyek jelentős befolyással bírnak a vezető mobilpiacokon. A világ legnagyobb mobilszolgáltatói közül az utóbbi időben több cég, köztük a brit Vodafone Group is lépéseket tett a Nokia piaci uralmának megtörése érdekében.


A nemrég megjelent Samsung SCH-i600-on az MS mobil oprendszere fut

Miközben a Vodafone a Sharppal és a Samsunggal együtt igyekszik beindítani 3G szolgáltatásait, a dél-koreai óriáscég mobilpiaci részesedése az elmúlt egy évben 9,8 százalékról 11,2 százalékra emelkedett. A Nokia azonban még így is meglehetősen távoli célnak tűnik a maga 34 százalékos részesedésével. A finn óriás ráadásul néhány éven belül a mobilpiac 40 százalékát szeretné uralni.

A társaság vezetői egyébként óriási erőket mozgósítottak a kitűzött cél elérése érdekében, és a cég a közelmúltban is számos új készüléket adott ki piaci részesedésének növelése érdekében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ryle #19
    sztem nemfogja a samsung legyözni a nokiát:))
  • JZO #15
    a Samsung telefonok nagy szarok
  • b #10
    áucs, a számszungon winfos fut? na, akkor már tudom miért van, és lesz nokijám. :)
  • Mice #9
    "csak MS szoftvert lehetne használni."
    ha minden így megy tovább sajnos lassan ott fogunk tartani
  • Pheel #7
    A Nokia sosem arról volt híres, hogy elsőként hozza ki az új dolgokat. Inkább csak időben ahhoz, hogy érdemes legyen megvenni. Eddig bejött nekik. Ráadásul ők a legergonómikusabbak szoftverek terén. Ennyi elég szerintem.
  • Mice #5
    meg gepelni.
    tudom.
  • Mice #4
    én erre csak azt tudom mondani amit decens, hogy 10 szintén messze van, no meg ahhot meg is kene tanulni mobilt kesziteni.
  • DecenS #3
    Hol van még 2010...! Csak gondoljnk bele, hol tartott a mobil piac 7 évvel ezelőtt... nagyon sok minden történhet még addig...
  • Darth Sith #2
    ez vicc. :D