JohnnyCage

A Microsoft a Windows javítások CD-s gyűjteményét teszteli

A Microsoft a közelmúltban felfedezett, nagyszámú Windows biztonsági résre való tekintettel egy olyan CD kiadását vette tervbe, amely elsősorban a lassú internethozzáféréssel rendelkezők dolgát könnyítené meg.

A szoftveróriás a régebbi, Windows 98, 98 Second Edition, és Millennium Edition (Me) operációs rendszerek javításait válogatja össze egy CD lemezre. A társaság szerint a gyüjtemény lehetővé tenné, hogy azok a felhasználók is feltelepíthessék a kritikus biztonsági javításokat, akik lassú internethozzáférésük miatt ezt egyébként nem tudnák megtenni, vagy egyszerűen nem látogatják a Microsoft weboldalait.

A Microsoft néhány nappal ezelőtt e-mailben tudatta a bétatesztelőkkel, hogy új, CD-s javítócsomagot készül kiadni a szélessávú internetes kapcsolattal nem rendelkező felhasználók számára. A társaság azon tesztelők segítéségére számít, akik az említett három operációs rendszer egyikét használják.

Az új CD-n azok a javítások lesznek megtalálhatóak, amelyek egyébként a társaság Windows Update weboldaláról is letölthetők.

"Ez a biztonsági frissítő CD különösen hasznos lesz azon felhasználók számára, akik lassú internetkapcsolattal rendelkeznek, vagy nem töltik le rendszeresen a kiadott biztonsági javításokat" - áll a Microsoft közleményében. A CD kiadási ideje egyelőre még nem ismert, de a társaság csak december 5-éig fogad jelentkezőket a bétateszt programba.

A redmondi (Washington) székhelyű társaságot számos kritika érte amiatt, hogy kizárólag a webes WindowsUpdate szolgáltatásra építi a frissítések kiadását. A lassú hozzáféréssel rendelkezők ugyanis rendre mellőzik a javítások hosszadalmas letöltését, ezáltal védtelenek maradnak a támadásokkal szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #14
    semmi sem ingyenes amit a májkroszoft kínál.

    akkor egy nagyszerű, idevágó idézet: "ezzel a szarral nem etet meg". :)
  • Mice #13
    win31 win95 win98 win2k winxp
    svp1 svp2 svp3 svp4 svp5 lol
  • SirBubu #12
    miért, mi a baj a zonealarmmal? illetve ha nem zonealarm, akkor mi? nemigen van más ötletem, de annyira azért nem is értek hozzá
  • TeszteloPontHu #11
    Ez részben igaz. De pl. a Windows 98 supportja már megszűnt, lévén elavult.
  • mikike #10
    ez jó ötlet, de vajon jó lesz-e az ungarische windowshoz is ez a CD?
  • [HUN]PAStheLoD #9
    aki "csak" modemmel nyomul az vegyen egy PC World-öt vagy CHIP-et (ha vannak még ilyenek) aztán usgyi fel egy tűzfal és meg van oldva (de ne Zone Alarmot :)
  • Yfel #8
    Vagy ingyenes lesz, vagy pedig nagyon olcsó ($5-20), hogy a média meg a kiszállítás árát állják vele.

    Y
  • Darth Sith #7
    sztem majd amikor kijöna longhorn akkora dják ki az xp hez a javító CDét. :) addig had gyűljeneka hibák. :)
  • Zoley #4
    Mert tul sok van es tul nagyok :)
    Nameg mire kijon mar reg vannak ujabbak....
  • Fam #3
    ingyenes kell hogy legyen, mivel a honlapos letöltés is az,
    a kérdés inkább az, hogy miért nem adják ki a win2000/xp javítócsomagjait cdn?