Spencer

Újabb kritikus biztonsági rések az Internet Explorerben

A Microsoft-féle Internet Explorer webböngészőben több olyan új biztonsági rést fedeztek fel, amelyeket ha a hackerek egyszerre használnak ki, könnyedén átvehetik a hatalmat a mit sem sejtő felhasználók személyi számítógépei felett.

A Secunia számítógépes biztonságtechnikai cég munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy az Internet Explorer 6.0 verziószámú változata öt új biztonsági rést rejt magában, valamint utaltak arra, hogy ezen rések a szoftver egyéb verzióiban is jelen lehetnek. A szkriptekkel kapcsolatos biztonsági hiányosságok révén a számítógépes bűnözők kijátszhatják a különböző védelmi rendszereket és átvehetik a megtámadott számítógépek irányítását, ily módon pedig akár értékes információkat is elrabolhatnak.

A koppenhágai (Dánia) cég a most felfedezett Internet Explorer sebezhetőségi pontokat a különösen kritikus biztonsági rések közé sorolja, és arra kéri a felhasználókat, hogy kapcsolják ki az Internet Explorer Active Scripting funkcióját, vagy pedig egyszerűen használjanak más webböngésző szoftvert. Amennyiben valakinek fontos internetes számítógépe biztonsága, jobban teszi, ha inaktiválja az Active Scripting szolgáltatást - mondta Thomas Kristensen, a Secuna egyik vezető technológiai szakembere. A Microsoft angliai munkatársai a Secuna észrevételére reagálva elmondták, hogy alapos vizsgálat indult az Internet Explorer új biztonsági réseivel kapcsolatban, és felhívták a figyelmet arra, hogy az eddigiekben egyetlen olyan esetről sem érkezett jelentés, hogy a felhasználók ezen rések miatt esetlegesen számítógépes támadásokat szenvedtek volna el.

A redmondi székhelyű szoftvercég egyik képviselője utalt arra, hogy a Microsoft a jövő hónapban várhatóan ki fog adni egy az említett biztonsági rések betömésére hivatott rendkívüli javítócsomagot, mely minden esetleges problémát orvosolni fog. A Microsoft addig is azt javasolja a felhasználóknak, hogy töltsék le és telepítsék PC-ikre a legfrissebb, november 11-én megjelent Internet Explorer javítócsomagot. Az Internet Explorer legújabb sebezhetőségi pontjait egyébként egy kínai biztonságtechnikai kutató, Liu Die Yu fedezte fel a napokban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Alien_AM #18
    "Egyébként szinte minden oldal ie-re készül (vagy nem?) és ha valami más böngészőt használok akkor azon nem jön be rendesen az oldal, vagy tévedek?"

    Igen tevedsz, ennyi.
  • whitehawk #16
    Az lesz a csoda, ha találnak 1szer egy részt ami nem használható ki támadáshoz :D
  • Darth Sith #15
    na újabb bug. :)
  • SirBubu #14
    még lamerebb kérdés: mi a túró ez az activescripting izé? :))
  • Yfel #12
    Sokáig így volt de úgy veszem észre, hogy a Mozilla legújabb változatai már nagyon jól kezelik a legtöbb oldalt.
  • gz8 #8
    Keresős játék :-D
  • szurmakotium #5
    kezdetek óta kikapcsolva használom, mert láttam hogy elég alattomos tud lenni ...



  • Alien_AM #3
    Ezen nem csodalkozom, varhato volt.
  • Pheel #2
    Jó, te ne kapcsold be. Nagyobb lesz a sávszélesség másnak :-P