Spencer

Számos új Wi-Fi fejlesztés várható az Inteltől

A világ legnagyobb chipgyártó cégeként nyilvántartott Intel bejelentette, hogy olyan újgenerációs Wi-Fi termékek fejlesztésébe kezd, melyek nem csak a hordozható számítógépek, hanem az egyéb vezeték nélküli eszközök piacán is hadrendbe állíthatók.

Paul Otellini, az Intel elnöke egy elemzői konferencián azt nyilatkozta, hogy az Intel ebben a szegmensben a jövőben a hordozható eszközök piacára szánt alacsony fogyasztású Wi-Fi chipekre, illetve a szoftver alapú Wi-Fi hozzáférési pontokra kívánja helyezni a hangsúlyt.

Otellini elmondta, hogy az Intel jelen pillanatban piacvezető szerepet tölt be a Wi-Fi kommunikációs chipek szektorában, azonban ettől függetlenül a jövőben tovább szeretné növelni piaci részesedését. A Santa Clara-i székhelyű vállalat elnöke szerint az Intel többek közt úgy terjeszkedhet a legkönnyebben, ha az eredetileg a Centrino platformra tervezett vezeték nélküli kommunikációs chipjeit, illetve moduljait a fogyasztói elektronikus eszközök gyártásával foglalkozó cégek számára eladásra kínálja. Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy amilyen lassan adta ki első Wi-Fi termékeit az Intel, most olyan gyorsan próbál meg szépen lassan újabb és újabb Wi-Fi piacokra betörni, vagyis terjeszkedni.

Otellini utalt arra, hogy az Intel egyik következő generációs, elsősorban asztali számítógépekben történő felhasználásra szánt alaplapi chipkészlete, a Grantsdale szoftver alapú vezeték nélküli kapcsolódási pontot fog tartalmazni. Mint ismeretes, a Grantsdale fejlesztési kódnevű chipset a vállalat újgenerációs Pentium 4 processzorával, az SSE3 technológiával felvértezett Prescott magos chipekkel lesz kompatibilis. Otellini elmondta, hogy a Grantsdale vezeték nélküli szolgáltatásainak köszönhetően a felhasználóknak a jövőben már nem kell külön 802.11b kapcsolódási pontokat vásárolniuk ahhoz, hogy otthoni vezeték nélküli hálózatot építsenek ki.

Ezenkívül tudni lehet, hogy a chipgyártó valamikor a jövő esztendőben piacra kíván dobni egy vadonatúj fejlesztésnek számító, ultra-alacsony fogyasztású vezeték nélküli kommunikációs chipet, melyet elsősorban a kéziszámítógépek, illetve nagy tudású mobiltelefonok piacán kíván hadrendbe állítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!