Gege

Gyorsan nő a szélessávú internetet használók száma

A múlt héten nyilvánosságra hozott adatokból egyértelműen kiderül, hogy a szélessávú internet-szolgáltatók még soha nem zártak ennyire jó negyedévet. Több mint kétmillió amerikai vett szélessávú internet-szolgáltatást 2003 harmadik negyedévében, adta hírül a Leichtman Research.

Elemzők azonban figyelmeztetnek, hogy ekkora növekedési arány már aligha várható az elkövetkező hónapok során, mert ennél jobban már nem lehet csökkenteni az árakat, hogy még több ügyfelet szerzenek. A kábelnetes szolgáltatók részesedése a legnagyobb: a 2 millió új előfizető 61 százalékát mondhatják magukénak.
A növekedést az indította el, hogy az amerikai helyi telefonszolgáltatók igen alacsony áron ajánlották a DSL-t.

A kábelnetes internet-szolgáltatók árcsökkentéssel és sávszélesség-növeléssel válaszoltak a kihívásra. Bruce Leichtman elmondása szerint a növekedés nagy része annak köszönhető, hogy sokan az olcsó szélessávú szolgáltatásra fizettek elő.
"Ilyen akciók nélkül valószínűleg nehéz lesz fenntartani a jelenlegi növekedési szintet" - mondta Leichtman.
A nagyfokú növekedés ellenére az amerikai internetezők többsége még mindig betárcsázásos, modemes elérést használ. A jelenlegi növekedés azt jelenti, hogy a szélessávot használók aránya az Egyesült Államokban még mindig 40 % alatt van.

Nem az USA az egyetlen ország, ahol ilyen léptékben növekszik a szélessávú felhasználók száma: Kínában is hasonló folyamat játszódik le. A pekingi székhelyű CCID Consulting információi szerint Kínában az elmúlt egy év alatt háromszorosára nőtt a szélessávot igénybevevők száma.
Tavaly novemberben a CCID becslése szerint 3,4 millió felhasználó volt az országban; idén novemberre ez a szám elérte a 9,4 milliót.

Az igen gyors növekedés ellenére még mindig 1 % alatt van Kínában a szélessávon internezők aránya.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #6
    Hol élsz, szatyorban?
  • gz8 #2
    És van, aki el is olvassa (vagy min. úgy tesz :))))
  • ThePartyFace #1
    2-3 havonta kikerul egy ilyen cimu hir az sgre:)