JohnnyCage

Hetedik generációs LCD-gyárat épít a Samsung

A dél-koreai elektronikai óriás megkezdte annak az LCD-gyárnak az építését, amelyben a többek között a Sony számára fog nagyméretű folyadékkristályos paneleket készíteni.

A Samsung Electronics bejelentése szerint az új létesítmény, amely várhatóan 2005-ben kerül átadásra, a teljes LCD televízió piac 40 százalékát fogja lefedni folyadékkristályos kijelzőivel. A tangjeongi (ChungCheongNam-Do, Dél-Korea) gyár alapterülete meghaladja a 2 millió négyzetmétert, és hetedik generációs gyártósorokkal fogja készíteni a nagyméretű TFT-LCD kijelzőpaneleket, elsősorban az egyre népszerűbb, és a dél-koreai társaság szerint óriási lehetőségeket rejtő LCD televíziókba.

A négy gyártósorból álló új gyáregység felépítése a Samsung elmondása szerint mintegy 16 milliárd dollárba kerül, az üzem évente azonban 8 milliárd dollár értékben fog előállítani folyadékkristályos kijelzőket.

A Samsung a napokban írta alá azt a szándéknyilatkozatot, amely szerint a társaság a japán Sonyval közösvállalkozást indít a 7. generációs LCD-k gyártására. A közösvállalkozás célja az LCD gyártókapacitással nem rendelkező Sony nagyméretű folyadékkristályos kijelzőkkel való ellátása. Az új gyárban készülő LCD panelek legnagyobb részét ennek megfelelően a Sony fogja felvásárolni.

A névvel egyelőre még nem rendelkező közösvállalkozást 2004 első negyedévében alapítja meg a két elektronikai óriás.

A társaságok által célba vett LCD televízió piac egyes előrejelzések szerint 2005-ben elérheti a 14 milliós éves eladási darabszámot. A szakértők szerint ezzel egyidőben, 2005-ben válhatnak az LCD kijelzőre épülő lapos televíziók általánosan elterjedt termékké.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #1
    majd küldjenek egy párat ajándékba.. :D