SG.hu

Irak és az internet

[E-kereskedelem] Irakban az internet-hozzáféréssel kapcsolatos szükségleteket Inmarsat szolgáltatással, mobil szatellit-modemek segítségével elégítik ki. A szolgáltatás az arab és külföldi utazó üzletemberek hasznos útitársa.

Az internet-hozzáférés Irakban még igencsak gyermekcipőben jár. Az alacsony internetpenetráció, és a gyérül működő szélessávú kapcsolat egyaránt gátja a fejlődésnek. Az Inmarsat-féle szolgáltatás jelenleg az egyetlen szélessávú internetkapcsolatot biztosító, szatelliten keresztül elérhető lehetőség az országban, és talán éppen ezért olyan népszerű. Az Inmarsat-forgalmazó Regional BGAN az elmúlt néhány hónapban megduplázta a szatellit-modemek értékesítéséből származó árbevételét, különösképp az építési, olaj-, és a nem-kormányzati szektorokban.

Az üzleti céllal utazók - akár saját, akár más vállalatokat képviselnek - rendkívül hasznosnak találják a szolgáltatást, mobilitása és gyors kapcsolódási sebessége miatt. A szatellit-modem kicsi, így egy laptop tárolására alkalmas táskában is elfér; üzembe helyezése egyszerű, és a világ 99 országában biztosít internet-hozzáférést 144 kb/s kapcsolódási sebességgel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!