JohnnyCage

Beismerő vallomást tett a ViewSonic volt alkalmazottja

A monitorgyártó egykori alkalmazottja beismerte, hogy nem sokkal elbocsátást követően feltörte a társaság számítógépes rendszerét, és megbénította a ViewSonic céges hálózatát.

A 38 éves Andrew Garcia a Los Angeles-i Körzeti Bíróságon beismerte, hogy feltörte, és megbénította a ViewSonic számítógépes rendszerét több, mint 53 ezer dolláros kárt okozva ezzel a társaságnak, közölte Wesley Hsu, a Kaliforniai Körzeti Bíróság egyik ügyvédje.

Bár Garcia elbocsátását követően a ViewSonic munkatársai azonnal törölték az egykori rendszergazda hozzáférési adatait, a hálózati adminisztrátor egy másik alkalmazott jelszavával bejutott a rendszerbe, lefagyasztotta a társaság tajvani központjának egyik kulcsfontosságú szerverét, és ezzel megakadályozta, hogy a részleg hozzáférjen a cég székhelyén tárolt információkhoz.

"Mint a hálózati adminisztrátor, ismerte munkatársainak jelszavát" - mondta Hsu.

Garcia a ViewSonic walnuti (Kalifornia) központi számítógépes hálózatának adminisztrátora volt 2002 áprilisáig, amikor a társaság elbocsátotta. Két héttel elbocsátása után, 2002. április 14-én Garcia olyan kritikus fájlokat tölölt le az egyik céges szerverről, amelynek következtében az összeomlott, több napra megbénítva a társaság rendszerét. A ViewSonic tajvani részlege napokig nem tudta elérni a cég központi számítógépes rendszerét.

Garcia ügyében várhatóan 2004. január 12-én hoz ítéletet a Los Angeles-i Bíróság. A ViewSonic egykori alkalmazottja legfeljebb öt évig terjedő börtönbüntetést, és 250 ezer dollár pénzbüntetést kaphat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csatti #6
    Nem. Hisz ha csak az okozott kart kene megteritenie akkor nem volna buntetes. A maradek ugyanis az ejnye bejnye.
  • Csatti #5
    1984?
  • Devla #4
    53 ezer dollaros karert legfeljebb 5 ev es 250 ezer penzbirsag? Nem sok az kisse?
  • [Rush] #2
    Minek valotta be? :D
  • gyraph #1
    Nem is tudtam, hogy az endigárszia a ViewSonicnál dolgozott ... :)