JohnnyCage

Feltörték a Norton Antivirus aktiválási rendszerét

A többek között biztonsági szoftverek fejlesztésével foglalkozó Symantec az elmúlt hónapban jelentette be, hogy fogyasztói termékeit aktiválási rendszerrel fogja védeni. Ismeretlen crackerek azonban már fel is törték a megoldást.

A Symantec a Norton Antivirus 2004-es kiadásától kezdődően alkalmaz aktiválási technológiát a fogyasztói szegmensben kínált megoldásaiban. A társaság célja a lépéssel a szoftverek illegális terjesztésének, és hamisításának a visszafogása, mivel a szoftverfejlesztő szerint évente mintegy 3,6 millió hamisított Symantec szoftvert értékesítenek a szoftverkalózok világszerte.

Bár a termékaktiválási eljárás részben enyhítheti az illegális terjesztés problémáját, teljes körű megoldást nem nyújt, amit az a tény is bizonyít, hogy egyes crackerek máris feltörték a Symantec aktiválási rendszerét. A Symantec Norton Antivirus 2004 kalózmásolatai pedig már elérhetők a világhálón.

A Symantec aktiválási rendszerében a felhasználó egy sorozatszámot kap a megvásárolt szoftverrel, amelyet telepítéskor meg kell adni a szoftvernek. A telepítő ezután a megadott sorozatszámból, illetve a számítógép hardverösszeállításából egy alfanumerikus kulcskódot készít, amelyet az interneten vagy telefonon kell eljuttatni a Symantechez.

A szoftver a telepítést követően csak az így megszerzett nyitókóddal használható. A világhálón a közelmúltban azonban olyan kulcsgenerátorok jelentek meg, amelyek egy lépésben elkészítik a nyitókódot, így még a telefonos aktiválásra sincs szükség a szoftver használatához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • baloghs91 #21
  hy all honnan lehet leszedni a nortont kérlek segítsetek
 • ricsi1 #20
  norton ANtivirusban mit kell tenni ,hogy ne kelljen aktiválni?mert crack sincs
 • Alien_AM #18
  A cégeknek ugyis meg kell venni hiába törik fel. Otthon nekem is mindenbol tort van de a cégbe nem lehet jaccani ki kell fizetni a norton antivirust is, ugyhogy nem ertek el vele sokat hogy feltortek csak azt hogy otthoni felhasznalasra ne kejjen ma pézt fizetni. Ez inkabb kihivas, esetleg mas konkurenciacég altal szponzoralt akció.
 • Power #17
  Persze van ilyen is, csakhogy azt először meg kell valakinek venni. És kihívásból nagyon kevesen dobnak ki több millió forintot.
 • Cat #16
  a hardveres védelem olyan drágává tudja tenni, hogy a feltörése meghaladja a progi árát - tudod hány olyan vállalati speciális szoftver van, amikről te még csak nem is hallottál? elmész BÁRMELYIK nagyobb céghez nagy eséllyel vannak náluk külön nekik fejlesztett, vagy számukra, az ő igényeikhez átalakított programok
  a pénz manapság egyre inkább nem a szoftverirásban, hanem az ahhoz adott támogatásban van, ezért nyomul hp, ibm meg minden cég egyre inkább a szolgáltatási szférában
 • vice #15
  Vannak akik az 5000 dolláros spec progikat is feltörik... Egyszerűen a kihívás miatt.
 • Power #14
  Hagyd már FX-e volt. :)
  Egy egyszerű képlet van rá.
  Ha a védelem ráfordított erőforrásai lényegesen nagyobbak, mint a feltörőkké, akkor nem törik fel. Nem azért, mert nem lehet, hanem azért mert nem éri meg.
  5000 dolláros hw-sen védett progikat is feltörnek pár hét alatt, de például az olyanokat amikből csak pár darabot adnak el és nagyon specifikusak nem, mert a kutyának sem kell, csak annak aki úgyis megveszi.
 • RelakS #12
  Nekem mán megvan :P
 • vice #11
  Nyilvánvaló, hogy sokan úgy gondoljuk, hogy felesleges a különféle védelmi rendszerek kialakítása, pedig ez nem így van. Vegyük pl. az első nagy aktiválós szoftvert, a Windows XP-t. A Microsoft célja nem a windows-feketepiac teljes ellehetetlenítése volt, hanem kis mértékben visszaszorítása... Az már más kérdés, hogy a visszaszorításból végül csak lassítás lett... Az aktiválás a mi (warezes) szemszögünkből ugyan semmilyen problémát nem okozott, de egy átalgos felhasználó vagy cég igenis megvette és aktiválta az XP-t.
 • HappyBoy #8
  Csak most sikerült? Blama. :))