JohnnyCage

ATI RV360 referenciakártya adatok

Az ATI Technologies RV360 grafikus processzora, amely a Radeon 9600 megoldások alapjául szolgáló RV350 utódja lesz, alapvetően háromféle konfigurációban lesz elérhető a videókártyákon.

Az Xbit Labs. az ATI Technologies-hez közel álló hírforrásokra támaszkodva bejelentette, hogy a GPU gyártó háromféle referencia videókártyát fejlesztett ki az RV360-as chiphez. A három RV360 alapú videókártya közül az egyik a hardcore játékosokat, a másik a multimédiás alkalmazások felhasználóit, a harmadik pedig a kedvező ár/érték arányra vágyókat célozza.

Az ATI videókártya gyártó partnercégeihez eljuttatott referencia kártyák közül az első a "Thunder Storm" nevet viseli, és 450 MHz-es órajelen működő RV360 GPU-t, valamint 128 bites, kétcsatornás buszon kapcsolódó 800 MHz-es DDR memóriákat tartalmaz. A hírforrások szerint a megoldás nagyteljesítményű GDDR II memóriachipekre épül.

A középkategóriás "Thunderdead" változatban szintén 450 MHz-es működik az RV360 processzor, de a kártyán legfeljebb 128 MB 700 MHz-es DDR memória lesz megtalálható. "A Rainbow" névre hallgató harmadik változat 450 MHz-es RV360 GPU-t, valamint legfeljebb 256 MB 550 MHz-es DDR-SDRAM videómemóriát tartalmaz.

A hírek szerint mindhárom referencia kártya rendelkezik TV és DVI kimenettel, a két utóbbi pedig video-in és video-out csatlakozót is tartalmaz. A TSMC által készített RV360 grafikus processzorok tömegtermelése a jövő hónapban kezdődik meg, a chipre épülő videókártyák pedig néhány héttel később jelennek meg a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Borg #9
    Ja igaz.
    De oroszokban akkor se bizok mostmár... FX kapcsán is felsoroltak hasonló dolgokat anno...
  • [NST]Cifu #7
    "Xbit Labs. az ATI Technologies-hez közel álló hírforrásokra támaszkodva bejelentette..."

    Especiel most megjelölték a forrást :)
  • Borg #6
    btw, xbitlabs a forrás (talán illene megjelölni nem?)

    Róla meg már párszor kiderült, hogy szeret találgatni...
  • Borg #5
    Khm... szerintem az thunderhead, és nem thunderdead... nem mind1...

    Másrészt korántsem referencia adatok, hanem találgatások ezek.
  • gonosz #4
    rv360..
    rv -k a value kartyak az atinal, nem hardcore jatekosoknak valo cuccok.. plane nem hiszem hogy gagyitott cuccra gddr -t tennenek.
    nincs itt vmi elnezve veletlenul?