JohnnyCage

Egyre népszerűbb az Opera webböngésző

A norvég Opera Software bejelentette, hogy Opera webböngészőjét ezidáig több, mint 10 millió felhasználó töltötte le, amely fokozódó érdeklődést mutat a megoldás iránt.

A norvég társaság a legjelentősebb független cég, amely webböngésző szoftver fejlesztésével foglalkozik, és az évek folyamán talpon tudott maradni a Microsoft Internet Explorere mellett. A társaság most, hogy az America OnLine (AOL) a Netscape fejlesztésének leállításáról döntött, várhatóan tovább tudja bővíteni felhasználói táborát.

"Csodálatos látni, hogy világszerte egyre több felhasználó éli át a webböngészés élményét az Operával, és különösen jó tudni, hogy az amerikaiak is felfedezték, hogy van alternatíva a Microsoft elavult Internet Explorer böngésző technológiájára" - mondta Jon von Tetzchner, az Opera Software vezérigazgatója egy sajtóközleményben.

Az Opera célja, hogy webböngészőjét a jövőben számos platformon elterjessze a PC mellett, amelyeken kedvezőbb esélyekkel veheti fel a versenyt a Microsofttal. A társaság már most is kínál olyan egyszerűsített változatokat, amelyek a PDA kéziszámítógépekhez, autós fedélzeti számítógépekhez, és interaktív internetes TV-khez készültek.

Az Opera a PC piacon saját böngészőjének gyorsaságát, és alacsony erőforrás igényét hangsúlyozza az Internet Explorerrel szemben. A norvég cég webböngészőjét ugyan pénzért kell megvásárolni, de a társaság kínál hirdetéssel támogatott verziót is, ingyen.

A OneStat.com jelentése szerint az Opera növekvő népszerűsége ellenére is csak a felhasználók 0,6 százalékát hódította meg. 2,5 százalék Netscape-et, 1,6 Mozillát, 95 százalék pedig a Microsoft Internet Explorert használja.
Az Operát a társaság szerint elsősorban Európában, az Egyesült Államokban és Japánban használják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #34
    Szerintem most egy darabig ne nézd meg a Gyűrűk ura special edition DVD-idet, mert nagyon bekattantál tőle... Lassan orvosi eset leszel...

    Másrészről újabban divat Bill Gates-t szidni, de szerintem TE még nem tettél le annyit az asztalra, hogy lazán le billgeci-zd. Nem, nem dolgozok a MS-nak...
  • b #32
    > Ez igy nem teljesen igaz,

    tökéletesen igazad van! inkább az offisz árába vannak beépitve.

    viccet félretéve, szerinted billgeci miből fizeti ki a fejlesztő mérnököket, meg a villanyszámlás nénit? szimplán rájuk kacsint, vagy hatalmat igér nekik, vagy kiosztja nekik a hatalom gyűrűket, vagy megemeli a winfos és az offisz árát, hogy abból fizesse ki őket?

    hmm.., ravasz, fogós kérdés. :)
  • b #30
    az sg konquerorral is bugzik, úgyhogy hál istennek van még mit rajta fényezni. :D viszont mozilláva, amit használok, tökéletes!

    akkor a tisztán látás kedvéért: a szexplórer, a winfos média pléjer és az outluk a közhiedelemmel ellentétben nem ingyenes! az árúk be van épitve a winfos árába. méghozzá elég meredeken!

    a gond abból van, hogy én megveszem a winfost, viszont a szexplórert, a média pléjert és az oe-t nem szeretném, mivel nem használom őket.

    ellenben a redmondi sötét szem úgy gondolja, hogy ha már megveszem ezt a nagyrakást akkor már én is része vagyok a birka népnek, aki gagyi szexplórerrel brózol.

    ezért alig várom azt a napot, amikor végre a deszktop rencereimről is levakarhatom ezt a homály teremtményét. :)
  • pascal #29
    Igen, beismerem, elragadtatam magam és túlzásokba estem.
    A SG bugos az Opera7.x ben (a 6 os szériában tökéletes volt, Operáék se tökéletesek).
    A textboxos hiba az SG-n ha az egérkurzorral kimész a boxból akkor a szövegkurzor a szöveg elejére ugrik szintén a 7esek hibája.
    Én szeretem az Operát, angyon jó kis böngésző, és ezek a hibák mellett is szívesen használom, elégedett vagyok vele.
    A netkapcsolat gyorsasága nem a böngészőtől függ, igaz ezt is le lehetett szűrni a hozzászólásomból de ez hülyeség :) a ramcache miatt a odavissza gombok használata elsz gyors, ha rossz linkre kattintuk pl és nyomunk egy Visszát nem áll le böngésző tökölni :) ezt az IE nemtudja igazából csak akkor érzed ha sok Operázás után leülsz egy Ie elé.
    Még egy költői kérdés: mi lett volna ha nem építi be az IE-t a M$ a winbe. Ha mindekinek választania kéne böngészőt mielőtt netezni akar. :) szerintem akkor nem lenne 95%os az IE, lehet hogy ő vezetene, tökéletesen igaz hogy böngészésre tökéletes. Ja és nem vagyok elvault Ie gyűlölő sem, nomeg az Oprat sem istenítem, én azt szeretem a legjobban, és ha tehetem azt használom.
  • nenad #23
    komalom az operat jo kis bongeszo, sot jobb mint a IE. De azert idegesito hogy - a szabvany moge bujva leszarjak a felhasznalot(iratm mar egy-ket levelet nekik, es hat lazan megjegyeztek az nem szabvanyos. Ertem meg jol van de hat azet megis...). Pl a supergamez oldala is (persze lehet hogy az oldal iroja barmolta el..:)) mindenutt linket lat a szerencsetlen ahol a szovegkornyezetben link van.
  • SirBubu #17
    az egér-mozdulatsorok nagy ötlet volt szerintem, nagyon megkönnyíti/meggyorsítja a böngészést. nem kell a vissza gomb, se billentyűkombináció.
  • Pheel #16
    Legyen akkor Mancika néni hibája, de akkor is tény a tény, nem megy vele a válasz erre link. Ez tény...
  • selwik #15
    És ez mióta az opera hibája? Nem fogják megcsinálni az adminok, mert alig használják ezt az egyik legjobb böngészőt:(

    Melóhelyen nekem is ez van fent, keresel serialt oszt nem kell bannert bámulni.
  • pascal #13
    Az Opera simán csak a legjobb :)
    De komolyan, azért 95%os az IE mert azt "adják a géphez". Ugye mindenki azzal kezdi az a default és sokan nem is tudják, hogy van jobb. Félelmetes de az IE még atöbbi "alternatív" böngészöhöz képest is roppantul keveset tud mégis rengetegen hasznáják, állítólag az IE7 ben már lesz ez az, mert a M$ végre elgondolkozott.
    Az IE egyszerűen ostrombán nagy, testreszabhatataln, használata kényelmetlen, hülye rigojái vannak ráadásul tele van biztonsági lyukakkal.
    Méghogy betartja a szabványokat, meg hogy kezeli a nemszabványost: hülyeség!! a szabványokat a www.w3c.org -on diktálják és aki az ott leírtak alapján készít oldalat az mindeütt egyformán néz ki! Az IEvel az a baj, hogy szabványt teremtett. A M$ rájött hogy kutyának se kell a böngészője ha minden oladalt ugyanúgy jelenít meg mint a konkurensei, kitalálta, hogy alávág és elkezdte javítgatni felturbóznia HTML szabványt, kitalált olyan dolgokat amik vonzóak a weboldalkészítőknek mert látványosak. Ez szép és jó meg az is igaz hgoy fejlődni kell DE ez nem az M$ dolga lett volna!! Max konzultálhatott volna a W3C-vel és adaptálhatta volna az ötleteit a szabványba habár abból ugye nincs haszna mert az átveszik a konkurens böngészők is. Minden piacon lévő böngésző tökéletesen (100%) támogatja a HTML _szabványt_ + különböző mértékekig támogatjáka M$ által kitalált hülyeségeket (a színzhető görgetősáv még most is IE kiváltság, persze meg is értem a fejlesztőket hogy ilyen hülyeségeket nem tesznek a böngészőikbe).
    Technológiák támogatottsága?? nade kérem, igaz, hogy W3C is fejelszt viszont azokat az IE SEM kezeli még, itt a CSS2 már mióta és cak néhány dolgot kezel le az IE is.

    Az Opera telepítője 4MB alatt van java nélkül. Ebben van minden amire netezéskor szükséged lehet, maga böngésző,intelligens popupstopper, mail kliens, letöltésvezérlő. Nem elgondolkodtató? Az IE több helyet foglal a memóriában :)
    Használhatóságilag és sebességileg is magasan veri az IE (mi nem?). Az opera az egyedüli böngésző ami aktívan használ ramcache-t ettől pedig pofátlanul gyors lesz a vele való böngészés. az egeres mozdulatok remekek ha IEt adnak a kezembe akkor is mániákusam nyomom őket:) kénylemsek és hasznosak. Az 1ablakos böngészést pedig évek óta tudja az opera, és tényleg jó lehet ha már mindeki majmolja (NS,Mozilla a kis lapjaival :)). SŐŐT továbmentek egyes elvetemültek akik valami őknál fogva foggal körömmel ragaszkodnak az IEhez de őket is elragadtaott az Opera tudáa (kit nem?) csináltak egy Ie addont ami Operássá teszi azt (www.AvantBowser.com). megnéztem hmm az teszi rossza ami jó benne :))) az IE motor... egy lassú opera, félemetes.
    Én nem akarok "pofabeigazamvan" vitát, ha bárki észérvekkel támad amiket nemtudok védeni akkor fejet hajtok!
  • [HUN]PAStheLoD #11
    AZ opera a legjobb DE fizetős és nem megy vele a Válasz erre gomb :(