JohnnyCage

A Samsung optimista a mobiltelefon eladásokat illetően

A dél-koreai Samsung Electronics, amely jelenleg a világ harmadik legnagyobb mobiltelefon gyártója, fő riválisaival ellenben meglehetősen optimistán látja a mobiltelefon eladások második félévi alakulását.

A kérdésre, hogy a Samsung Electronics tartani tudja-e harmadik negyedévre tervezett mobiltelefon eladásait, Lee Ki Tae, a cég telekommunikációs üzletágának elnöke úgy felelt, a társaság számos új modelljének köszönhetően erőteljes harmadik negyedévi eladásokat lát.

A dél-koreai elektronikai óriás, amely a közelmúltban óriási sikereket ért el elegáns, színes kijelzővel és digitális kamerával rendelkező, kinyitható mobiltelefon készülékeivel, illetve az azokhoz kapcsolt agresszív marketingkampánnyal, az elmúlt héten jelentette be, hogy a második negyedévi 12 millió darab után a harmadik negyedévben 13,2 millió mobiltelefon eladására számít.

Elemzők szerint a Samsung előrejelzése meglehetősen optimista egy növekedési jeleket alig mutató piacon.

A társaság riválisai a közelmúltban jóval sötétebb képet festettek a második félévben várható mobiltelefon eladásokról. A Nokia szerint a gyenge dollár, valamint a felhasználók vártnál alacsonyabb vásárlási kedve az előjelzettnél kisebb bevételt fog eredményezni a társaság számára a harmadik negyedévben. A Motorola a társaság kedvezőtlen kínai szereplése miatt számít viszonylag gyenge eredményekre az időszakban.

"Úgy véljük, a Samsung azért látja derűsebben a helyzetet, mert elsősorban a csúcskategóriás készülékekre összpontosít, amíg riválisai a jóval zsúfoltabb középső, és alsó szegmenseket célozzák" - mondta Chung Jae-yeol, a Goodmorning Shinhan Securities elemzője hozzátéve, hogy a készülékek átlagára a harmadik negyedévben várhatóan kismértékű emelkedést fog mutatni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!