Spencer

Az új G5-ös Apple gépek is részt vettek a mostani Macworld kiállításon

Az Apple Computer a New Yorkban zajló Macworld CreativePro szakkiállítás keretein belül bemutatta legújabb G5-ös asztali számítógépeit, valamint új részleteket árult el az OS X Panther operációs rendszer asztali, illetve szerver számítógépekre szánt változatairól.

A rendezvényen számtalanszor lehetett utalásokat hallani azzal kapcsolatban, hogy a sokak által várva várt, G5 alapú új rendszerek jelentősen nagyobb teljesítményre képesek, mint az Intel processzoros személyi számítógépek, ezenkívül pedig az Apple Computer munkatársai felhasználták az alkalmat arra, hogy a nagyközönség előtt ecseteljék a cég legújabb hardver, illetve szoftver megoldásainak előnyeit.


Jelen pillanatban ez a világ legnagyobb teljesítményű asztali számítógépe - nyilatkozta a rendezvényen Greg Joswiak, a cupertinói (Kalifornia) székhelyű vállalat hardveres termékmarketinggel foglalkozó részlegének alelnöke, majd hozzátette, hogy a kereskedelmi forgalomban idén augusztusban jelennek meg az első 2 GHz-es frekvenciájú chipekkel szerelt Apple Computer számítógépek, ezt követően pedig alig tizenkét hónapot kell majd várni a 3 GHz-es processzorokkal szerelt még újabb rendszerek piaci debütálására.




A Macworld CreativePro-n tartott előadásokon a látogatók megismerkedhettek az Apple Computer vadonatúj G5-ös rendszereinek részletes specifikációival, így többek közt olyan jellemzőket hallhattak, mint például 2 GHz-es működési frekvenciával rendelkező processzor, 1 GHz-es rendszerbusz frekvencia, 400 MHz-en ketyegő 128 bites memória, 1,5 Gb/s-os Serial ATA interfész, nagy teljesítményű I/O rendszer, illetve optikai digitális audio be-, illetve kimenet. Joswiak elmondta, hogy az Apple Computer a legújabb high-end kategóriás modelljét 2999 dolláros áron fogja forgalomba hozni, amely mintegy 1000 dollárral alacsonyabb annál az összegnél, melyet manapság elkérnek egy hasonló kategóriájú Dell személyi számítógépért.


Említésre méltó, hogy a vállalat új számítógépei továbbfejlesztett, immár nem kevesebb mint kilenc ventillátorból álló hűtési rendszert kaptak, melyenek zajszintje alig fele, mint az Apple Computer által a korábbi modellek esetében használt hűtési megoldások.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zozo76 #3
    Egyszeruen gyonyoru... :)
  • papabear #2
    azé' ennél a radiátornál én is felmelegednék hosszú téli estéken... :o)
  • consono #1
    Hát, ha megnyerem a hétvégén a lottó 5-öst, akkor veszek egy duál G5-öt az öreg iMacem mellé :) Még akkor is , ha az asszony azt mondja rá, hogy olyan mint egy radiátor :)