Spencer

Apple újdonságok érkezése várható

A mostani New York-i Macworld Expo kapcsán szokás szerint számos új pletyka kelt szárnyra az Apple Computer közeljövőben érkező újdonságaival kapcsolatban.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Steve Jobs, a vállalat elnök-vezérigazgatója ezen pletykák közül melyeket fogja megerősíteni vagy éppen cáfolni, mindenesetre nem árt tudni, hogy egyes források jelentése szerint jövő év februárjában egy vadonatúj, G5 processzoros Powerbook érkezése várható, az ugyancsak új, G5 chipes iMac-ek debütálása jövő nyáron esedékes, végül pedig, hogy a cég G5 alapú újgenerációs xServe rendszerei még az idei esztendőben be fognak mutatkozni a piacon. Egyes források azt is tudni vélik, hogy az Apple Computer a közeljövőben kisebb-nagyobb árcsökkentéseket kívánt végrehajtani, többek közt ily módon is előkészítve a terepet legújabb termékei számára.

Steve Olsen, a Sybase egyik igazgatója az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy nem tudja, hogy a G5 processzoros, Panther operációs rendszerre épülő xServe rendszerekből még az idén valóság lesz-e, az azonban biztosra vehető, hogy ezen új Apple Computer számítógépek iránt megjelenésük pillanatától kezdve jelentős érdeklődés fog mutatkozni. Olsen elmondása szerint rendkívüli fontossággal bír, hogy az IBM-mel közösen kifejlesztett 64 bites G5 processzor aszinkron I/O támogatást kap a Panther operációs rendszerben. Az Apple Computer az aszinkron I/O támogatást kernel szinten valósítja meg, egyrészt rendkívül megbízható módon, másrészt pedig roppant nagy teljesítmény mellett - nyilatkozta Olsen.

Ismeretes, hogy Steve Jobs a közelmúltban olyan vadonatúj Power Mac-eket jelentett be, melyek elmondása szerint könnyedén képesek lekörözni a Windows operációs rendszerrel ellátott személyi számítógépeket. Az Apple Computer első embere ezen állítását konkrét sebességteszt adatokkal is alátámasztotta, azonban ezen teszteredményeket később sok kritika érte, mondván, hogy az Apple Computer nem éppen korrekt módon hasonlította össze az új Power Mac-ek, illetve a velük versenyeztetett PC-s rendszerek teljesítményét. Az egy-egy darab 1,6 GHz-es, illetve 1,8 GHz-es PowerPC processzorral, valamint a két darab, kereken 2 GHz-es PowerPC chippel szerelt Power Mac újdonságok várhatóan augusztusban jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #7
    te magad válaszoltad meg a kérdést
    amcsiban mások az adók, áfa, stb., +még a szállítási költséget is kalkuláld bele
  • papabear #2
    Szerencsére mindkét rendszert jól ismerem, de lowbudget solutionra a PC XP-vel ár/érték aránya jobb. Ha sok pénzem lenne egy stúdióra, Mac lenne az ász...
  • papabear #1
    Ja ezeket a sorokat minden egyes Macworld expo után le lehetne írni. A G5- öt eddig G4 volt, előtte G3. Az tény, hogy a Mac jobb pint a Windows PC, de azért az ártöbbletért el is várja az ember.... (Én is rohannék G5-öt venni, ha 1 millám lenne szgépre, nem 3 kilóm.)