JohnnyCage

A Pentagon az Internet új generációjának bevezetését tervezi

Az Amerikai Védelmi Minisztérium pénteki közleménye szerint a csúcstechnológiájú harci eszközöket a közeljövőben már az Internet egy új változata fogja összekötni.

Az amerikai katonai kommunikációs rendszereket, érzékelőket, és harci eszközöket öt éven belül már az Internet új változata fogja összekötni, amely a jelenlegi rendszernél hatékonyabban, és mindenekelőtt megbízhatóbban fogja biztosítani az információk áramlását.

John Stenbit, a Pentagon informatikai vezetője úgy véli, a jelenlegi rendszer, amely évtizedekkel ezelőtt, a Védelmi Minisztérium támogatásával fejlődött ki, jelenleg már túlságosan korlátozott a csúcstechnológiájú hadieszközök kiszolgálására. Stenbit szerint a jelenlegi rendszer nem elég biztonságos, és ráadásul az adatcsomagok elvesztésére is hajlamos. A telefonszámhoz hasonló címzési rendszer pedig súlyos korlátokat vet fel.

A Pentagon az új rendszer bevezetését öt éven belül tervezi, közölte Stenbit hozzátéve, hogy addigra az új mobiltelefonok, laptopok, és egyéb eszközök többnyire már az új protokollt fogják alkalmazni. "Úgy vélem, hogy az új rendszer bevezetése kereskedelmileg 2008-ra tehető. Ha nem kezdjük el már most megvásárolni az új eszközöket, később kellemetlen helyzetbe kerülhetünk" - mondta Stenbit.

Az Internet alapjául szolgáló IPv4 protokollt az Amerikai Védelmi Misztérium már közel 30 éve használja. Az új változatot megtestesítő IPv6-ot (Internet Protocol version 6) egy független szabványügyi bizottság fejleszti. Az új rendszer bevezetésének tervét Stenbit szerint minden október 1-jét követően vásárolt eszköz esetében figyelembe kell majd vennie a Pentagonnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mighty_ #4
    Szerintetek, ha fagyogatna éles helyzetben az oprendszer, akkor meddig maradna a hadsereg gépein a windows? Nem akarom védeni a winfost, de ha jól össze van rakva és megbízható hardverekből áll a gép (nincs agyon installálva sok szar progival), akkor elég stabil tud lenni. Persze biztos nem windowsosok az amerikai hadsereg központi gépei, hanem valamilyen alpha vagy egyéb "számitógép"...
  • [HUN]PAStheLoD #3
    hát igen, elég siralmas dolog lehet hogy harc közben "Jaj ! Lefagyott a windózom!" szövegeket ordítanak a mic-be :|
  • b #2
    a cnn-en mutogatták a katari számító központjukat, ahonnan a hadműveleteket irányították. apám, mindegyik gépen windoz futott.

    a sok csillagos emberek ott nyomták az outlookban a levelezést, meg az excel táblákat nyálazták. akkor értettem meg miért lövöldöztek az apacsok a bredlikre meg az angolokra. :)
  • Laci73 #1
    Ez a hír úgy kamu, ahogy van. Mert mi történik példának okáért ha árnyékolás / kábellopás / áramszünet stb. miatt kiesik az Internet? Elmarad a precíziós bombazápor?