SG.hu

Itanium-labor a Budapesti Műszaki Egyetemen

A Hewlett Packard Magyarország több millió forint értékű Itanum szerveren alapuló informatikai labort adományozott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek. A HP Itanium architektúra meghatározó jelentőségű a cég nagyvállalati szegmensre vonatkozó stratégiai jövőképében, és a következő 15-20 év vezető megoldását képviseli. A labor látogatói ez után a jövő csúcstechnológiáját vehetik igénybe mindennapi tevékenységük során.

"A HP által adományozott számítástechnikai laboratórium azért fontos, mert a tanszéknek elsődleges szempontja, hogy a hallgatók és tanárok a legújabb technikákkal és eszközökkel dolgozhassanak, ami évente 70-90 diplomázó hallgatót jelent. A hallgatók az Itanium laboratóriumban elsősorban grafikai, animációs, illetve adatbányászati feladatokat oldanak meg" - mondta Vajk István, az egyetem automatizálási és alkalmazott informatikai tanszékének vezetője. "Ahhoz, hogy a tanszék a legkorszerűbb eszközökkel rendelkezzen, három évente teljesen le kell cserélni gépparkját, mintegy 250 PC-t. Ez olyan mértékű kiadás az intézmény számára, amelyhez elengedhetetlen egy-egy cég támogatása."

A HP régóta kiemelt figyelmet fordít az oktatás és a tudományos élet támogatására. A kilencvenes évek eleje óta több milliárd forint értékű eszközzel és szoftverrel támogatja a magyar felsőoktatási intézményeket a Campus programon keresztül, és minden évben kiosztja a professzori kutatói és a hallgatói ösztöndíjakat. A HP az oktatás minden szegmensére kiterjeszti támogatói tevékenységét, így jelentős értékű eszközöket adományoz különböző közép- és általános iskoláknak is. Az oktatási szektor szereplőinek a támogatáson túlmenően igyekszik kedvezményes feltételek mellett új eszközöket is értékesíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!