JohnnyCage

Nem okozott fennakadást az atípusos tüdőgyulladás

A Kínából néhány héttel ezelőtt kiindult atípusos tüdőgyulladás fertőzési hulláma ezidáig nem okozott számottevő fennakadást a félvezetőipari cégek számára.

A halálos vírus komoly félelmet váltott ki világszerte, a hatóságok, illetve társaságok pedig számos megelőzési célzatú intézkedést vezettek be. Az IT cégek elmúlt napokban közzétett jelentései azonban arra utalnak, hogy a társaságok nem mondtak le az Ázsiát célzó beruházásaikról, és ezidáig a termelésben sem volt érezhető számottevő fennakadás.

A mikrochip gyártásban használatos tesztberednezéseket gyártó Teradyne Inc. közleménye szerint a társaságnak nehézségei akadtak egyes alkalmazottak Ázsiába való kiutaztatását, illetve hazautaztatását illetően, de a cég folytatja tervét, amelynek megfelelően ezer új alkalmazott kerül egyik kínai irodájába.


Istentisztelet Hong Kong katolikus katedrálisában - eddig 1327 eset, 69 halott

A chipóriás Intel, illetve a világ elsőszámú mobiltelefon chip gyártója, a Texas Instruments ezidáig nem tapasztalt fennakadást üzleti tevékenységében az atípusos tüdőgyulladás miatt. "Eddig nem éreztünk semmi drámai hatást a három tényezőből" - mondta Andy Bryant, az Intel pénzügyi igazgatója az iraki háborúról, az atípusos tüdőgyulladásról, és a gyengélkedő gazdaságról.

George Chamillard, a Teradyne vezérigazgatója úgy véli, a fertőzés miatt nem futott zátonyra a társaság egyetlen üzlete sem, de problémák akadtak az ázsiai ügyfelek támogatásával, illetve az üzleti célú utazásokkal. "Egyre nehezebb arra kérni észak-amerikai alkalmazottainkat, hogy utazzanak át Ázsiába egy hónapra, és segítsenek az ottaniaknak a rendszerek megismertetésében, vagy oldjanak meg egy problémát" - mondta Chamillard.

Az atípusos tüdőgyulladás ezidáig nem okozott komoly fennakadást az IT cégek működésében, de a társaságok vezetőit egyre inkább aggasztja a probléma. "Jelentős bizonytalanságot okoz a járvány, amíg nem tudjuk meg, hogyan lehet megfékezni" - mondta Christopher Galvin, a Motorola elnök-vezérigazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #1
    volt egy olyan film, aminek az volt a címe, hogy "a végső megoldás: halál". :) szép és jó film volt. :)