Spencer

Tablet PC külsejű vezetéknélküli kijelző az Apple-től

Az Apple Computer különböző források szerint egy elsősorban az asztali rendszerekhez szánt, újgenerációs vezeték nélküli kijelző eszközt kíván hamarosan forgalomba hozni.

Hírek szerint az Apple Computer ezen új terméke külsejét tekintve leginkább a piacon a közelmúltban felbukkant Tablet PC-khez lesz hasonlatos, valamint egy csatlakoztatható billentyűzetet is fog hozzá adni a gyártó, azonban a Tablet PC-khez képest lényeges eltérés, hogy az Apple Computer újdonsága nem rendelkezik majd saját energiaforrással. Azt egyelőre sajnos homály fedi, hogy az eszköz érintőképernyőként is képes lesz-e funkcionálni, illetve hogy el lesz-e látva kézírás felismerő technológiákkal.

A magukat megnevezni nem kívánó források elmondták, hogy az Apple Computer vezeték nélküli kijelzőjének piaci debütálására várhatóan már nem kell sokat várnunk, ugyanis az Apple Computer tajvani partnere, a Quanta Computer nemrégiben már meg is kezdte az eszköz próbagyártását, és ezt követően várhatóan nem sokára a tömeggyártás is be fog indulni. Az egyik kínai gazdasági napilap értesülései szerint egyébként az Apple Computer legújabb terméke 15 colos képátlójú lesz, és kereskedelmi forgalomban az idei év végén vagy a jövő év elején jelenik meg . A gyártó munkatársai természetesen nem kívántak kommentárt fűzni a hivatalosan egyelőre még be nem jelentett eszközhöz.

A vezeték nélküli kijelző eszközt az Apple Computer várhatóan elsősorban az otthoni felhasználók számára fogja ajánlani, ennek megfelelően az újdonság ára nem lesz túlzottan magas. A cég közelmúltban bemutatott, LCD kijelzővel ellátott iMac számítógépei túl magas áron kerültek forgalomba, így a piaci fogadtatásuk várakozáson aluli maradt. Az Apple Computer ezt mindenképpen el szeretné kerülni az új kijelző terméke kapcsán.

Ide kapcsolódó hír, hogy az 17 colos képátlójú kijelzővel szerelt Apple PowerBook hordozható számítógépek gyártása kapcsán felmerült problémákat állítólag sikerült orvosolni, ennek megfelelően a páratlan méretekkel rendelkező számítógép sorozatgyártása néhány hónapos késést követően végre megkezdődhetett. A 17 colos LCD-vel rendelkező PowerBookot januárban jelentették be, azonban az újdonság gyártása különböző problémák miatt az eredeti tervektől eltérően nem kezdődhetett meg februárban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)