Spencer

Az SARS az amerikai kontinensen is egyre több gondot okoz

Az atípusos tüdőgyulladás a távol-keleti országokon kívül immár a világ egyéb régióiban is komoly gondokat okoz, így például a Hewlett-Packard kényszer szabadságra küldte egyik torontói irodájának közel kétszáz alkalmazottját, ugyanis kiderült, hogy az iroda munkatársai közül legalább ketten elkapták a halálos kórt.

A legnagyobb számítógépgyártó cégek között nyilvántartott Hewlett-Packard szóvivője elmondta, hogy sajnos nemcsak Torontóban, hanem Vancouverben is felütötte a fejét az SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) vírus, mely ott a cég egy alkalmazottját fertőzte meg.

Monica Sarkar, a Hewlett-Packard szóvivője arról számolt be a sajtó képviselőinek, hogy a cég különböző technológiai szolgáltatásokkal foglalkozó torontói irodája munkatársainak körében a hét elején fedezték fel a mindeddig gyógyíthatatlan betegséget, majd ezt követően a fertőzés továbbterjedését meggátolandó rövid időn belül felfüggesztették az iroda működését. Sarkar elmondta, hogy a torontói iroda munkatársai közül egy személy nagy valószínűséggel elkapta az SARS vírust, egy másik személyt pedig megfigyelés alatt tartanak, mert az SARS betegséghez hasonló tüneteket mutat.


Az atípusos tüdőgyulladás miatt Torontóban mintegy 102 Hewlett-Packard munkatárs, illetve 95 szerződéses alkalmazott került otthoni karanténba. Említésre méltó, hogy a Toronto Star című helyi napilap értesülései szerint a cég egyik munkatársa az előírásokat megszegve elhagyta otthonát, és ezzel fertőzésveszélynek teszi ki azokat a személyeket akikkel közvetlen kapcsolatba kerül. A Hewlett-Packard szóvivője ezen értesüléseket sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

A WHO (World Health Organization), vagyis a Világ Egészségügyi Szervezet legfrissebb adatai szerint az SARS vírust eddig világszerte mintegy 2800 ember kapta el, a vírus következtében pedig eddig már több mint 110-en haltak meg. A betegek közül több mint 2300-at hongkongi kórházakban ápolnak. Kanadában eddig 97 fertőzéses esetről tudnak, és nemrégiben meghalt a tizedik kanadai SARS fertőzött, az Egyesült Államokban pedig 154-re tehető az SARS betegek száma. Az USA-ban eddig senki sem halt meg az SARS következtében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • enrico #9
    Nem a betegséggel van a gond, hanem a vírussal. Ez is, az is jelen volt eddig. A gond a virus egy uj fajtája (mutációja) ami sajna ilyen betegséget okoz. Az emberiség veszte egyébként a vírusok lesznek, kivéve ha megelőzi ezt és atommal elpusztítja magát.
  • Bonewerkz #8
    lehet, nem remhir volt..., a gyereket meg csak ugy elovettek... kinaiaknal semmit se lehet tudni..