Spencer

Az FBI nyomoz az Al-Dzsazírát feltörő hackerek ügyében

Az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Irodája, az FBI úgy döntött, hogy nyomozást indít azzal kapcsolatban, hogy kik követhették el az arab CNN-nek is nevezett Al-Dzsazíra hírtelevízió weboldalai elleni múlt heti támadásokat.

Az Al-Dzsazíra arab és angol nyelvű weboldalainak egyaránt komoly nehézségekkel kellett szembenézniük az elmúlt napokban, ugyanis előbb DDoS (Distributed Denial of Service) támadások érték őket, később pedig egy mindeddig ismeretlen tettes feltörte a televízió website-jait és Amerikát pártoló szövegekkel bombázta a website-ok látogatóit.

A Szövetségi Nyomozó Iroda szóvivője elmondta, hogy alapos nyomozás indult az üggyel kapcsolatban. A szóvivő elmondása szerint az FBI nyomozói jelen pillanatban még nem sokat tudnak az Al-Dzsazíra ellen elkövetett internetes támadásokról, az azonban már tudható, hogy a közel-keleti hírtelevízió ellen elkövetett bűncselekmények egyike tipikus domain rablásnak tekinthető. Történt ugyanis, hogy az ismeretlen tettes, vagy tettesek az Al-Dzsazíra weboldalait úgy törték fel, hogy az oldalakon egy másik, általuk készített website-ra átirányító kódot helyeztek el, melynek következtében az Al-Dzsazíra internetes látogatói nem a hírtelevízió oldalait, hanem a számítógépes bűnözők közel sem arab barát oldalait tekinthették meg. Az FBI nyomozói megállapították, hogy utóbbi oldalakat egy ingyenes webtárhely szolgáltató, a NetWorld Connections szerverein helyezték el.


A lecserélt Al-Dzsazíra főoldal

Ken Bowman, a Salt Lake City-ben székelő NetWorld Connections vezérigazgatója elmondta, hogy a cég rendszergazdáinak hamar feltűnt, hogy valami nincs rendben, ugyanis a cég internetes forgalma rövid idő alatt jelentős mértékben megemelkedett, később pedig egy biztonsági szakértő is értesítette őket arról, hogy az Al-Dzsazíra weboldalainak látogatói egy a NetWorld Connections szerverein elhelyezett weboldalra vannak átirányítva. Amikor kiderült a dolog, azon nyomban levettük az internetről a kérdéses oldalakat - nyilatkozta Bowman, majd hozzátette, hogy nem sokkal ezt követően az átirányítási probléma is megoldódott. Az ismeretlen tettesek az említett oldalakon egyébként többek közt nagy amerikai zászlókat, valamint különböző hazafias szövegeket tettek közzé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #2
    - Te Joe, ezek az Arabok kezdenek rájönni, hogy mi törtük fel az Al-Jaseera oldalát ... Mit kéne csinálni?
    - "Segítünk" nekik a nyomozásban.