SG.hu

Informatikai megállapodás a Deloitte & Touche, az AT&T, és a Dataplex között

A Deloitte & Touche Üzletviteli és Vezetési Tanácsadó Rt. a Dataplex budapesti nagybiztonságú adatközpontjában helyezte el 16 közép- és kelet-európai államban működő Deloitte & Touche vállalatokat kiszolgáló üzlet-kritikus informatikai és adatforgalmi berendezéseit. A közvetlen, és nagy sávszélességű összeköttetést Budapest, és a régióban működő Deloitte & Touche irodák között az AT&T Global Network Services Hungary biztosítja a Dataplexnél elhelyezett POP-ja révén. A piacot meghatározó, Big Four-nak is nevezett üzleti tanácsadó vállalatok közül Magyarországon jelenleg egyedül a Deloitte & Touche rendelkezik az adatforgalom extrém biztonságát nyújtó, rugalmas info-kommunikációs infrastruktúrával.

A Deloitte & Touche Budapesten működteti regionális informatikai központját, itt üzemelteti a cég az összes üzletileg fontos rendszerét. A tanácsadó cég folyamatosan fejlődik, az információs rendszerek egyre nagyobb szerepet játszanak az ügyfelek kiszolgálásában, és így a megszokottnál nagyobb rendelkezésre állást és üzembiztonságot igényelnek. Olyan, az ismert biztonság- és átviteltechnológia csúcsát képviselő info-kommunikációs térre volt szüksége, amely szükség esetén együtt növekszik a vállalat hazai és regionális igényeivel, ugyanakkor garantálja az adatok zavartalan forgalmazását rendkívüli terhelés, az egész várost sújtó áramkimaradás, vagy a nemzetközi vonalak extrém leterheltsége közepette is. A döntésnél természetesen szempont volt az infokommunikációs költségek racionális szintre szorítása is.

A Deloitte & Touche, az AT&T és a Dataplex szakemberei a berendezéseinek áttelepítésénél Magyarországon korábban még nem alkalmazott, megkülönböztetett IT biztonsági megoldásokat alkalmaztak: A Deloitte & Touche berendezéseit három, egymástól mindenben szeparált biztonsági térben helyezték el: külön redundáns tűzszakasz, redundáns klíma és redundáns áramforrás gondoskodik a szerverkiszolgálás, a storage és a back up működésének folyamatosságáról. A Deloitte terabájt nagyságrendben veszi igénybe adattárolásához az EMC2 a Dataplexnél elhelyezett Symmetrix high-end storage rendszerét.

A Deloitte & Touche adatainak szupergyors továbbításáról az AT&T Global Network Services-nek a Dataplexnél elhelyezett POP-ja gondoskodik, azaz a Deloitte nem fizet más szolgáltatónak összekapcsolási díjat, sem más adatforgalmi költséget.

Az AT&T az előző év végén helyezte el hálózati adatkommunikációs eszközöket a Dataplexnél. Ügyfelei innen közvetlenül kapcsolódnak az AT&T jelenleg 300 millió USA dollár költséggel kiépülő globális hálózatához. Az AT&T budapesti kapacitásait máris több, a bankszektorban, és a szolgáltatások területén működő nemzetközi vállalat, valamint számos hazai elektronikai gyártókapacitással rendelkező multinacionális cég veszi igénybe. A Deloitte & Touche azonban az AT&T-nek eddig az első olyan ügyfele, amely Magyarországon, Közép-és Kelet-Európa országai felé irányuló adatforgalomra kötött szerződést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!