JohnnyCage

A Neten őrzik meg erejüket a korábbi vezetők

A korábbi politikai vezetők közül sokan nem szívesen tűnnek ki a figyelem középpontjából, és az Internet az a terület, ahol helyet találnak maguk számára.

William J. Clinton, aki "az Internet-kor első amerikai elnökeként" írta be magát a történelemkönyvekbe, kétszer négy évet töltött el az Egyesült Államok élén. Clinton visszavonulása után most televíziós kommentátorként tölti idejét, valamint a világot járva számos országban tart beszédeket. Az ex-elnök a közelmúltban azonban megnyitotta saját weboldalát, és virtuális könyvtárát is.

Az Internet folyamatos bővülésének, illetve szabad hozzáférhetőségének köszönhetően ideális hely azon politikai vezetők számára, akik visszavonulásuk után is kapcsolatban szeretnének maradni az emberekkel, hogy továbbra is népszerűsíthessék nézeteiket, elképzeléseiket, véleményüket, valamint bemutathassák műveiket, könyveiket.

"Mivel Clinton elnök úr az Internet-kor első amerikai elnöke volt, ez az oldal az első virtuális elnöki könyvtárként fog működni" - áll a Clinton Presidental Center Virtual Presidental Library oldalain.

A weboldal a készítők állítása szerint a világ legátfogóbb digitális archívuma lesz az Egyesült Államok hazai kérdéseiről, a külpolitikai kapcsolatokról, és politikai eseményekről.

George Herbert Walker Bush, a jelenlegi amerikai elnök édesapja, aki Bill Clinton előtt volt az Egyesült Államok elnöke, nem folytat olyan aktív tevénységet, mint Clinton. Ennek ellenére az idősebbik Bush látogatásairól, tevékenységéről is lehet olykor hallani a médiában. A Bush családról számos fotót tekinthetnek meg a http://bushlibrary.tamu.edu weboldal látogatói, akik az oldalon egyéb dokumentumokra, filmekre, és családi emlékekre is bukkanhatnak.

Az elnöki weboldalak azonban nem csak az Egyesült Államokra korlátozódnak. Az egykori Szovjet Unió elnöke, Mihail Gorbacsov szintén rendelkezik saját weboldallal a http://www.mikhailgorbachev.org címen. A 71 éves Gorbacsov elnöki könyvtára szintén hamarosan elérhetővé válik a világhálón keresztül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    SZU-s könyveket scannel be?? :PP