Franczy

Samsung mobilok az új Mátrix filmben

A Samsung szóvivője bejelentette, hogy a dél-koreai cég megegyezett az AOL Time Warnerhez tartozó Warner Bros. Pictures-szel, hogy az 1999-ben megjelent és rövid idő alatt kultuszfilmmé vált "The Matrix" film folytatásában, a sokak által várva várt "The Matrix Reloaded" című hollywoodi szuperfilmben Samsung gyártmányú mobiltelefonokat fognak használni.

A Samsung-féle Mátrix mobil készülékről egyelőre vajmi keveset lehet tudni, ugyanis bár a projekt hivatalos weboldala, a www.thematrixphone.com egy ideje már működik, de rajta egy egyszerű kis előzetes animáción kívül nem sok információ található. A weboldalon elhelyezett Flash mindössze annyit tudat velünk, hogy 2003. május 15-én mindenre fény fog derülni, ezenkívül pedig az oldalon arra is lehetőségünk van, hogy e-mail címünket megadva regisztráljuk magunkat egy hírlevélre. Mint ismeretes, a második Mátrix film az említett időpontban fog debütálni az amerikai mozikban.


A Samsung szóvivője a mostani bejelentés kapcsán csak annyit mondott, hogy a cég vezetősége egy "bizonyos megállapodást" kötött a Warner Bros. Pictures-szel, azonban ezenkívül semmilyen lényegi információt sem kívánt elárulni az üggyel kapcsolatban. Szakértők szerint a Samsung igen csak jövedelmező megállapodást kötött az amerikai filmstúdióval, ugyanis egy mobiltelefonnak, vagy bármely más hasonló terméknek egy hollywoodi szuperfilmben történő reklámozása általában meglehetősen jó hatást gyakorol az adott cég eladási mutatóira. A dél-koreai gyártó egyébként nemrégiben jelentette be, hogy 2003-ban legalább 20 százalékkal több mobiltelefont szeretne eladni, mint a tavalyi esztendőben. A Samsung 2002-ben mintegy 42 millió darab mobil készüléket hozott forgalomba világszerte, idén pedig megközelítőleg 50-52 millió darabot szeretne eladni.


A Dataquest piackutató cég jelentései szerint a Samsung az elmúlt időkben olyan jól szerepelt ebben a piaci szegmensben, hogy a tavalyi év harmadik negyedévében a világ harmadik legnagyobb mobiltelefon gyártó cége lett belőle. Ily módon a Samsung olyan nagy és neves konkurenseket előz meg, mint amilyen például a Siemens, vagy a Sony. A piacot jelenleg a finn székhelyű Nokia uralja, a második helyen pedig a Motorola tanyázik. Emlékezetes, hogy az első Mátrix filmben a Nokia 8110-es készüléke volt látható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pubi1972 #37
    Hat veled is csak tobben vagyunk! : )
  • sztavrosz #36
    Lasssssszí! Szivogasd a tudod mimet. Már filmszakértő is vagy!? Szóva! Dugó legyen öcsi-pöcsi!!!
  • Pubi1972 #31
    Tema lezarva !
    A telefon tipusa Nokia 8130! Amerikaban forgalmaztak mint a Nokia 8110 modositott valtozatat. Jellemzoi: 1900 Mh, nincs kartya csak rugo az elolapban. A keszulekbol nagyon keveset adtak el, mert az elolap is rossz volt valamint a szoftver is akadt.
    A 7110 amcsi megfeleloje a kartya nelkuli 1900 Mh-es 7130 as aminek nem lehet lehuzni az elolapjat.
    A keszulek a kezemben volt megneztem!!

    Kerdes?

    Ui.: Amcsiban elek jelenleg!
  • Pubi1972 #30
    Tema lezarva !
    A telefon tipusa Nokia 8130! Amerikaban forgalmaztak mint a Nokia 8110 modositott valtozatat. Jellemzoi: 1900 Mh, nincs kartya csak rugo az elolapban. A keszulekbol nagyon keveset adtak el, mert az elolap is rossz volt valamint a szoftver is akadt.
    A 7110 amcsi megfeleloje a kartya nelkuli 1900 Mh-es 7130 as aminek nem lehet lehuzni az elolapjat.
    A keszulek a kezemben volt megneztem!!

    Kerdes?

    Ui.: Amcsiban elek jelenleg!
  • Flashy #29
    http://neuro.me.uk/bitsnbobs/matrix/phone/
  • Flashy #28
    ne majomkodjatok mar, nezzetek meg pauzolva/kikockazva a filmet. ez nem intel-amd vita...
    kivulrol szakasztott 8110, hogy a rugo hogy volt belehekkelve vagy belul milyen prototipus azt nemtudom.
  • Yfel #24
    Csak figyelj, hogy mit fognak még kihozni a sztoriból... a Mátrix története alapban trilógiának volt kihegyezve, úgyhogy lesz itt még meglepetés :)

    Már alig várom, hogy megjelenjen a film... :)

    Y
  • Cat #17
    Q: Where can I buy the phone featured in the movie "The Matrix?"
    A. The Nokia 8110 phone featured in the movie "The Matrix" is an Asian GSM model that is not compatible with the GSM network in the United States. There are no current plans to introduce this phone in the U.S. market. You may want to consider the Nokia 7100 series. Click here for preview information about the Nokia 7100 series phone.

    Cell Phone:
    The Nokia 8110i is the cell phone used in The Matrix. The original 8100 was modified to include the cool quick sliding cover/mouth piece. This cell phone is quite impressive, it includes: Voice Recognition, e-mail, Internet Access, Paging Facility and Caller ID. Because of some features on this phone, it is not available to us in the USA. It is, however, available to people in the UK and other European countries and Australia (where the film was made).
  • JohnnySmith #16
    Azért ne csöppenjünk már el a mátrixtól.....
    Egy kimondottan jó akció film ennyi.
  • Anastacia #13
    Nem értek egyet veled.
    Nokia 8110-es volt. Banán-telefon, és a Nokia nem tudta időben bemutatni a 7110-est, azért rakták be a filmbe a 8110-est. Ja és a 7110-es (7210-es ill 7190 néven) Észak-Amerikába csak 2000 júniusától elérhető.