JohnnyCage

A Columbia, illetve Irak fokozza a netezők érdeklődését

A Columbia űrsikló tragédiája, illetve a közelgő iraki háború miatt az internetezők a megszokottnál gyakrabban keresik fel az online híroldalakat.

A Nielsen/NetRatings piackutató cég felmérést készített az amerikai hírportálok forgalmáról. A társaság jelentése szerint a február 2-ával végződő héten a legnagyobb forgalomnövekedést a Time.com érte el. Az oldal 112 százalékos növekedéssel mintegy 863 ezer különböző otthoni látogatót fogadott. A Time.com oldalai közül a Columbia űrsikló tragédiájával kapcsolatos írásokra voltak a legtöbben kíváncsiak. Az oldalletöltések 30 százaléka ezekhez a cikkekhez kapcsolódott.

Szintén ugrásszerű növekedést ért el az MSN Slate, amely 101 százalékos növekedéssel mintegy 953 ezer egyéni látogatót fogadott az időszakban. A Newsday.com 58 százalékkal, a Netscape News pedig 52 százalékkal növelte látogatóinak számát. A CBS News.com forgalma 36 százalékkal lendült fel, összesen 699 ezer látogatót fogadva.


Továbbra is keresik a Columbia darabjait Texas államban

"Percről percre friss információkat közölve a Web számos amerikai számára az elsődleges hírforrást jelenti" - mondta Carolyn Clark, a NetRatings elemzője. "Az elmúlt héten mind az online, mind pedig az offline média középpontjában a Columbia tragédiája, valamint az iraki helyzet állt" - mondta Clark.

A Nielsen/NetRating felmérése szerint kiemelkedő látogatottságot ért el a vizsgált héten a New Line Cinema (www.newline.com) weboldala, a Barbie.com, és a 1800flowers.com is. A 126 százalékos növekedést regisztráló www.newline.com látogatóinak 60 százalékát a Final Destination 2 érdekelte leginkább. A Barbie-k interaktív átformálását lehetővé tévő www.barbie.com 62 százalékos növekedés mellett 532 ezer látogatót fogadott, míg az 1800flowers.com Valentin-naphoz közeledve növelte 25 százalékkal látogatottságát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • maozedong #9
    Persze, mindkét oldalon vannak hasonló súlyú cselekmények, csakhogy a média egyoldalúan ( vajon melyik oldal javára? ) közvetít, torzít. Mostanában ( és kétévvel ezelőtt még több ) olyan ember volt / van aki szűklátókörűen, csőlátással látja a világ kis részét, az ilyen tájékozatlanok figyelmét kívántam felhvíni.
  • Laci73 #1
    Úgygondolom ez természetes ilyenkor. Az emberek szinte élvezik a bajt, ami nem velük történt meg.

    Pénzkereseti lehetőség: otthon egy rezsón megpökölöd a régi, esetleg hibás hálókártyádat, memória-modulodat stb., majd apró darabonként eladhatod (mint a Columbia darabjait) egy vadonat új kocsi áráért...