JohnnyCage

Letölthető az Opera 7 végleges változata

A norvég Opera Software szerdán kiadta az Opera webböngésző 7-es verziójának végleges, Windows-alapú változatát. Az új böngésző gyorsabb működést, valamint számos újítást ígér.

Az Opera 7 a norvég fejlesztő szerint jelentős előrelépést jelent a korábbi verziókhoz képest, és többek között teljesen átdolgozott megjelenítő motort kapott, amely gyorsabb, és stabilabb működést ígér. Az Opera jelenleg a harmadik legnépszerűbb webböngésző a világon, amelyet a társaság szerint havonta több, mint egymillióan töltenek le.

"Egyre több felhasználó döbben rá, hogy a Web gyorsabb, és sokkal hasznosabb is lehet, mint amilyennek az Internet Explorer mutatja" - mondta Jon S. von Tetzchner, az Opera Software vezérigazgatója. "Az Opera 7 a legújabb, legjobb technológiát kínálja a Web felhasználóinak" - tette hozzá.

A tavaly novemberben kiadott béta változat felhasználói már megismerkedhettek az új Fast Forward gombbal, valamint az M2 elnevezésű e-mail klienssel. A végleges változatban azonban a Spatial Navigation elnevezésű rendszer is helyet kapott, amely egy távirányító segítségével még kényelmesebbé teheti a webböngészést. Mivel azonban a legtöbb felhasználó nem rendelkezik távirányítóval PC-jéhez, a navigálás a Shift+Nyíl gombokkal is megoldható.


"A felhasználók imádni fogják a Spatial Navigation-t" - mondta Mary Lambert, az Opera Software termékmenedzsere. "A funkció olyan, korábbi Opera megoldásokkal, mint a több dokumentum megjelenítésére alkalmas felhasználói felület, valamint a billentyűparancsok valódi innovációt jelent" - tette hozzá.

Az új megjelenítő motor kisebb, illetve gyorsabb elődjénél, és többek között olyan technológiákat támogat, mint a W3C DOM (Document Object Model) level 2, a nem szabványos dinamikus HTML (DHTML), a CSS1 és CSS2, az ECMAScript. Az új változat javított HTML 4.01 támogatást, és teljes WML 1.3, valamint 2.0 implementációt tartalmaz.

Az M2 e-mail kliens beépített spam szűrővel rendelkezik, és kategorizálva jeleníti meg a beérkezett leveleket. A Small-Screen Rendering (SSR) azt mutatja meg a felhasználóknak, hogyan fog kinézni weboldaluk a kisméretű kijelzővel rendelkező mobil eszközökön.

A Fast Forward gomb a Forward gomb helyén érhető el abban az esetben, ha böngésző "sejti", hogy a felhasználó melyik weboldalt szeretné meglátogatni legközelebb. Az Opera 7 emellett természetesen még számos egyéb újítást is tartalmaz.

Az új verzió hirdetéssel szponzorált változata ingyenesen letölthető a főlap baloldaláról, a reklámoktól mentes változat pedig 39 dollárba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dr #28
    a 7-es telleg szraul jeleniti meg a supergamezt. a 6x-es nem igy tette.kedevs sg admminok nem tudnatok tenni ez ellen valamit?
    vagy varjunk vmi opera ujabb verziora?
  • Pheel #26
    Mac-es Explorert nem tudom, de nekem az utóbbi 1 évben nem volt olyan oldal, amit ne tudtam volna megnézni az IE6-tal. Innentől nekem mondhatja bárki, hogy jobb az Opera. PopUpKillerem van saját, annál jobb nem kell, valamint az XP group tasks opciója megoldja a sok taskbar bejegyzés problémáját. :)
  • Pheel #24
    Sokat érsz egy validátorral, ha pont a tartalomról maradsz le...
  • Pheel #21
    Részemről kevésbé vagyok IE"buzi", mint te Opera"buzi", mégsem értem miért lenne jobb választás egy Opera, mint a default IE. Hiába jössz azzal, hogy az IE is fizetős, mert akkor az Opera 2x-esen fizetős, elvégre a Windowst az alá is meg kell venned...
  • Mike #20
    A sok IE buzinak azt tudom csak javasolni, ne fanyalogjon, nem kell használni az Operát, nem nekik készült. hazsnálják csak nagy-nagy megelégedéssel az IE-t meg az ottlukast. Meg filózzanak el rajta, hogy az IE ugyan mitől lenne ingyér, ha a winfost meg kell venni? Hát persze a winfost se adtak egy fillért se...
  • Zeo_Bone #19
    Senki nem használja az Avant Browsert? xploreres alap,van benne operás 1 ablakon belüli tab feature,auto-popup killer,képeltüntetés,beépitett google kereső+ amit akarsz,és Teljesen free,nincs ad-ablak.
    Ezzel nem reklámozni szeretném,csak megemlítem ezt a nagyszerű progit ;)
    www.avantbrowser.com foreva!
  • CAD #17
    Namsot szerintem semmi gond nincs sem a mai mozzilakkal, sem az operaval ... amugy nem nehany, hanem az osszes lapot ie-re fejlesztik szinte, mert az a standard, a tobbi is ehhez igazodik, tehat elobb utobb mindegyik egy ie masolat lesz (megjelnites szempontjabol at least).

    Szerintem most mar nincs akkor kulonbseg kozottuk mint anno... bar megjegyzem en meg mindig ie-t tartom legjobbnak, meg akkor is ha nincs benne popupkiller (kivaltkepp mert az lelovi az ertekes ablakokat is)...

    MegaLOL: ez egyaltalan nem gond, ez azert van mert hosszu-hosszu ideje az a legjobb.
  • Yeti #13
    A 6.0 jól jelenítette meg, az a "még" a béta verziókra vonatkozott, csak reméltem hogy a véglegesben már jó lesz.
    Egyébként nem fizetős, mindent funkció működik akkor is ha nem veszed meg.
    És hogy miért jobb? Háát, egy csöppet többet tud mint az ie. pl mouse gestures, pop-up killer, download manager...
  • Pheel #8
    1: mindenben van hiba, de ha nem vagy lusta és béna, akkor szinte sohasem találkozol vele.
    2: érdekes, én a 4.0-tól használom az Explorert és még soha nem kellett más böngészőt indítanom egyetlen oldalhoz sem. Persze indítottam, de nem kellett. Fejleszteni is az Explorer alá a legegyszerűbb.

    Most akkor miért is előnyös az Opera? Mert fizetős?
  • Munch #5
    Volt Operam, még Netscape is... Lehet hogy hulladék az IE, de nekem eddig ez a leggyorsabb...