Franczy

Új WD Caviar merevlemezek

A Western Digital Corporation munkatársai bejelentették, hogy a Western Digital megkezdte legújabb, immár lemezenként 80 GB-os kapacitással rendelkező merevlemezeinek a forgalmazását, mely újdonságok közül a csúcsmodell nem kevesebb mint 250 GB adatot képes eltárolni.

A cég képviselői a bejelentés kapcsán utaltak arra, hogy utóbbi modell mintegy 25 százalékkal nagyobb adattároló kapacitást nyújt a felhasználók számára, mint a cég eddigi csúcsmodellje, a 67 GB kapacitású lemezekkel szerelt 200 GB-os WD Caviar winchester.

A mostani bejelentés során többek közt arról is szó esett, hogy a Western Digital vadonatúj merevlemezei egy-, illetve többlemezes kivitelben is kaphatók lesznek, ily módon az újdonságok 80, 120, 160, 200, illetve 250 GB adattároló kapacitású változatokban lesznek megvásárolhatóak. A gyártó a 250 GB-os csúcsmodell esetében egyébként három darab, egyenként 83 GB kapacitású lemezt alkalmaz. Azt természetesen már mondanom sem kell, hogy a Western Digital összes új merevlemez modellje 7200-as percenkénti fordulatszámmal rendelkezik, vagyis esetükben sem a kapacitás, sem a sebesség tekintetében nem kell kompromisszumokat kötnünk. A cég ígéretei szerint az új WD Caviar merevlemezek, így többek közt a 250 GB-os modell is várhatóan a jövő hónapban fog megjelenni a számítástechnikai kereskedések polcain.

Ugyancsak a jövő hónapban várható az említett winchester újdonságok speciális változatainak, név szerint a WD Caviar Special Edition winchestereknek a piaci debütálása. Ezen Special Edition modellekre a gyártó három év garanciát vállal, valamint mindenképpen említésre méltó, hogy ezen típusok a merevlemezek esetében manapság megszokott 2 MB-osnál négyszer nagyobb, 8 MB-os pufferrel vannak felvértezve.

"A Western Digital láthatóan továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a felhasználók számára nagy kapacitású és egyben kiváló teljesítményű merevlemezeket biztosíthasson. Jelen pillanatban ott tartunk, hogy a 80 GB kapacitású lemezek révén már könnyedén előállíthatók akár olyan winchesterek is, melyek adattároló kapacitása eléri a 250 GB-ot, vagyis a negyed TB-ot" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Dave Reinsel, az IDC piackutató cég egyik vezető elemzője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Munch #4
    Nem jó a wd... wd-m van, kattog, meg leáll elég gyakran. :(
  • Gabest #2
    Ideje lenne már elmozdulni a 120/160 gigáról, nyomná lefelé az árakat legalább.
  • crx #1

    Az árát is feltüntetheték volna ha ijen közeli a megjelenés.