Franczy

17 colos kijelzőjű Apple PowerBook

A high-end kategóriás Titanium PowerBook típusú hordozható számítógépek második születésnapja alkalmából az Apple Computer egy nem kevesebb mint 17 colos képátlóval rendelkező LCD-vel felszerelt notebookot jelentett be. Úgy gondoljuk, hogy egy napon eljutunk oda, hogy több notebook kerül majd forgalomba, mint asztali számítógép - nyilatkozta a San Franciscóban megrendezett MacWorld Expón Steve Jobs, az Apple Computer elnök-vezérigazgatója, a legújabb PowerBook bemutatója kapcsán. Szép lassan egyre több és több hordozható számítógépet szeretnénk eladni - mondta Jobs.


Az Apple vezérigazgatója, Steve Jobs egy kivetítő előtt kezében az új laptoppal

Az óriási, 17 colos méretű kijelzővel felszerelt új PowerBook mindössze 2,5 centiméter vastag, vagyis némileg vékonyabb mint közvetlen elődje. Az újdonság a mérlegen alig több mint 3 kilogrammot nyom, a 15 colos kijelzővel felvértezett előd tömege egyébként mindössze 2,44 kilogramm. A most bemutatkozott PowerBook természetesen nem csak a nagyobb méretű kijelző tekintetében hoz újdonságot, hanem szolgáltatásai tekintetében is, ugyanis az új PowerBook immár alaphelyzetben el van látva Bluetooth, valamint FireWire 2 kontrollerrel. A sokak által várva várt FireWire 2 technológia elődjénél kétszer nagyobb, mintegy 800 Mb/s-os adatátviteli sebességet tesz lehetővé. Az Apple Computer vadonatúj high-end kategóriás notebookja 3299 dollárba kerül, mely ár magába foglal többek közt egy 1 GHz-es működési frekvenciájú PowerPC G4 processzort, 512 MB memóriát, egy 60 GB kapacitású merevlemezt, valamint egy DVD-írót.


Steve Jobs jobb kezében a 12"-es, másikban az új 17"-es Apple G4 Powerbook

Az Apple Computer munkatársai ezzel párhuzamosan egy másik PowerBook hordozható számítógépet is bejelentettek, melynek 12 colos kijelzője lényegében eltörpül a báty 17 colos kijelzője mellett. Az 1799 dolláros áron kapható kisebb, mindössze 2 kilogramm tömegű PowerBook modellben többek közt egy 867 MHz-es frekvencián ketyegő G4-es processzor, egy 40 GB-os merevlemez, 256 MB memória, valamint egy Bluetooth, illetve egy i802.11g kontroller található. A Jobs által egyszerűen csak hordozható digitális média stúdiónak titulált 12 colos kijelzőjű új PowerBook forgalmazása az ígéretek szerint két héten belül meg fog kezdődni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Troll #5
    Bevallom, nekem az iBook a teccik. A 12 incsessel az a bajom, hogy minek állítanak konkurenciát a saját iBookjuknak, a 17-es meg kva nagy, ki az az állat, aki egy ekkora rajztáblát hord magával mindenhova???
    Szóval szép-jó, hogy fejlesztés, újdonságok, de nem öncélúan kéne ezt csinálni, parasztvakítás ezerrel :-/
  • gz8 #3
    Menj személlyel, akkor hármat is megnézhetsz
  • rgranc #2
    Bazz, en szeretnek egy ilyet! :))) Mire leerek az IC-vel Szegedre, a szelesvasznon meg is nezek egy DVD-t. Jobb mint a repulokon! :)))