JohnnyCage

4 GByte-os MicroDrive-ot tervez a Hitachi

Az IBM merevlemez gyártó üzletágával létrehozott Hitachi Global Storage Technologies nagy tervekkel néz a jövő elé. A társaság többek között egyedülálló MicroDrive modellekkel szeretne nyereségessé válni.

Mint korábban többször beszámoltunk róla, a japán Hitachi megvásárolta az IBM veszteséges merevlemez üzletágát, és saját merevlemez részlegével egybeolvasztva létrehozta a Hitachi Global Storage Technologies elnevezésű leányvállalatot, amely a jövőben kizárólag merevlemezes adattárolókkal foglalkozik majd.

Az vásárlási tranzakció az elmúlt héten lezárult, igaz az IBM egy ideig még mintegy 30 százalékos részesedéssel fog rendelkezni az új leányvállalatban.


Mint Doug Grose, az új vállalat műveleti igazgatója elmondta, a társaság egyelőre még nem dolgozta ki pontos üzleti terveit a 2003-as, 2004-es, és 2005-ös évekre, de az elsődleges cél a nyereséges működés visszaállítása a rendkívül kiélezett piaci szegmensben. "Nyereségessé kívánjuk tenni a vállalatot, és 2004-re ez várhatóan sikerülni is fog" - mondta Grose.

Bár az IBM adattárolási üzletága éveken keresztül óriási veszteségeket termelt, az új vállalat Grose szerint nyereséges lesz, mert kizárólag merevlemezekkel kíván foglalkozni. "A merevlemezekre való kizárólagos összpontosítás lehetővé teszi, hogy hatékonyan vegyük fel a versenyt a rivális cégekkel."

A Hitachi Global Storage hétfői bejelentése szerint a társaság jövő ősszel egy olyan MicroDrive meghajtót fog piacra dobni, amely mindössze 1 colos mérete ellenére 4 GByte adatot tud majd tárolni. Az 1 colos MicroDrive modellek legnagyobb kapacitású változata jelenleg 1 GByte adatot képes eltárolni.

A MicroDrive modellek elsősorban az olyan hordozható elektronikai eszközökben találhatók meg, mint a digitális kamerák, az MP3 lejátszók, és a PDA kéziszámítógépek. A Hitachi szerint az új modellt többek között a HP, és az Eastman Kodak is alkalmazni szeretné készülékeiben.

Bár az újonnan létrehozott vállalat továbbra is gyártani fog asztali számítógépekbe, illetve szerverekbe szánt merevlemezes meghajtókat, a fő hangsúly a jövőben a szórakoztatóelektronikai piacon lesz. "Ez az a terület, ahol komoly növekedést érhetünk el" - mondta Grose. "Nem szükségszerűen ez az a terület viszont, ahol a nyereség is a legnagyobb. A szórakoztatóelektronikai eszközökben minden alkatrésznek rendkívül jó ár/érték arányt kell nyújtania."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lazarus #1
    Ezzel akár 4 évig is kattogtathatod a fényképezőgéped :)