JohnnyCage

Kelendőek a szórakoztatóelektronikai eszközök

Jól fogynak a szórakoztatóelektronikai eszközök az ünnepi szezonban, áll egy friss jelentésben, amely azonban arra is rámutat, hogy az új számítógépek iránt már korántsem ilyen nagy az érdeklődés.

November utolsó hetét, illetve a Hálaadás ünnepét rendkívül fontosnak tartják a szakértők az egész karácsonyi vásárlószezon előzetes értékelése szempontjából. Az NPD Techworld piackutató cég részletes piackutatást végzett a november 24-étől 30-áig tartó héten, amelyből többek között az derült ki, hogy a jelentős árengedmények meghozták az amerikaiak kedvét az elektronikai eszközök vásárlásához.

Az NPD Group csoport tagjaként ismert társaság jelentése szerint kiemelkedően kelendőek voltak az időszakban a digitális kamerák, és az LCD monitorok. A PC-k, illetve PDA kéziszámítógépek ugyanakkor egyáltalán nem keltették fel az amerikaiak érdeklődését.

A szórakoztatóelektronikai és technológia cégek bevételei 17,7 százalékkal növekedtek a vizsgált héten, ami a tavaly regisztrált 7,6 százalékos fellendülést jelentősen felülmúlta. A Hálaadás ünnepének hetében mért eladások azonban nem tükrözik az összes szórakoztatóelektronikai és technológiai cég helyzetét, és inkább csak arra utalnak, hogy a kereskedők milyen körülményekre számíthatnak a karácsonyi vásárlószezon hátralévő részében, állítja az NPD.

A piackutató cég szerint az elektronikai szaküzletek az audió/videó eszközök iránti óriási keresletnek köszönhetően általánosságban sokkalta jobb helyzetben vannak, mint az egyéb áruházak. "Bár az idei hosszú idő óta az egyik leggyengébb karácsonyi vásárlószezon, a technológia eszközök továbbra is igen kedvesek a vásárlók számára" - közölte az NPD.

- Az idei karácsonyi szezon talán legkülönösebb trendje, hogy az emberek "távolról vásárolnak". Pontosan tudják, miért mennek be, és csak azt a terméket veszik meg - mondta Tom Edwards, az NPD egyik elemzője.

A Hálaadás hetének legnépszerűbb elektronikai termékei az LCD monitorok voltak 163 százalékos növekedéssel. A megelőző héten regisztrált eladásokat 113 százalékkal múlták felül a különböző, otthoni PC-k összekapcsolására alkalmas számítógépes hálózati eszközök. A digitális kamerák eladásai a darabszám tekintetében 35 százalékkal, a bevételeket vizsgálva pedig 52 százalékkal növekedtek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!