Spencer

Újra akcióban a BSA - jövőre 16 megyében razziáznak

[FigyelőNet] A Business Software Alliance Magyarország (BSA) 2003-ban tovább folytatja a szoftverek legalizálását elősegítő Tűzszünet kampányát, amelynek során újabb 16 megyében hirdeti meg a 30 napos türelmi időszakot - közölte Sebők Erzsébet, a szervezet főtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Az idén a BSA Győr-Sopron, Fejér, és Baranya megyében, illetve Budapesten és agglomerációjában folytatott összesen 30-50 millió forintba kerülő Tűzszünet kampányt, amelynek eredményeként 30 cég kért legalizálási segítséget a szervezettől. A BSA az idén azt reméli, hogy az év végére 40 százalékra csökken a tavaly év végén még 48 százalékos illegális szoftver használat Magyarországon.

A BSA tavaly 62 feljelentést tett illegális szoftver használat miatt, s ez a szám az idén várhatóan 2,5-szeresére nő. Sebők Erzsébet elmondta, hogy Magyarország uniós csatlakozásáig szeretnék elérni, hogy az illegális szoftver használat 30-32 százalékra csökkenjen, ami már megfelel az uniós átlagnak.

A szervezet főtitkára úgy vélte, hogy a tavaly év végi 48 százalékos illegális szoftver használat mintegy 25 millió dollár értékű program fekete felhasználását jelenti. Kifejtette, ha az arány 40 százalékra csökken, akkor ez 15-18 millió dollárra mérséklődik. Sebők Erzsébet a Tűzszünet kampány eddigi tapasztalatairól elmondta, hogy a vállalkozások pozitívan reagáltak a BSA kezdeményezésére, s a cégvezetők egyre többször kezdeményezik vállalatuknál a szoftver legalizációt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vízipók #5
    Bocs. Baromi fáradt vagyok.
  • Vízipók #4
    Szerintem ez a 48 százalék is nagyon messze van.
    Mondhatnának mondjuk huszat is, és akkor világviszonylatban is előkelő helyen állnánk.
    Ha pedig kettőt, az összes EU tag a lábunk előtt hajbókolna, az USA pedig magába roskadna, és főbe lőné magát. Lássátok gyárekek! "Visszatér még Délvidékünk, visszaaggya Isten nékünk!" (Aktualizált revíziós dalok; sponsored by MIÉP)