JohnnyCage

Megjelent a legújabb, legjobb Opera webböngésző

Az Opera Software azonos elnevezésű webböngésző szoftverének legújabb, jelentősen átdolgozott változatával igyekszik visszaszorítani a Microsoft Internet Explorert.

Az Opera webböngésző, amely a fejlesztő társaság szerint jelentősen gyorsabban tölti be a weboldalakat, mint az elsőszámú rivális Internet Explorer, teljesen átalakult. Az új változat minden eddiginél gyorsabb lett, és a webes szabványok még szélesebb körét támogatja, közölte a társaság.

Az Opera felhasználói már jóideje várták az új változat debütálását, de a szakértők szerint a szoftvernek nincs túlzottan sok esélye arra, hogy piaci részesedést vegyen el az Internet Explorertől. "Ezeknek az embereknek senki nem szólt, hogy a böngészőháború már véget ért egy - két éve" - mondta Michael Gartenberg, a Jupiter Research piackutató cég kutatási igazgatója. "Úgy látszik, őket mindez hidegen hagyja" - tette hozzá.

Bár az Opera csak viszonylag szűk felhasználói tábort tudott szerezni magának, a fejlesztő társaság kihasználhatja tapasztalatát a kis képernyővel rendelkező, mobil eszközökhöz készített böngészők piacán - állítják a szakértők. A webes piackutatással foglalkozó OneStat jelentése szerint az Opera szeptemberben 0,8 százalékos piaci részesedéssel rendelkezett csakúgy, mint a Mozilla.

Az Opera Software új böngészőjének kifejlesztésekor a megoldás korábbi előnyeit igyekezett kihasználni és továbbfejleszteni, úgymint a sebesség, és a folyamatosan fejlődő webes szabványok támogatása. A böngésző új változata sokkal személyre szabhatóbb felületet kapott, bár első pillantásra semmi komoly változás nem látszik. Megújult emellett a böngésző e-mail és newsgroup technológiája is. Nem maradt el azonban az Internet Explorer-specifikus weboldalak megjelenítésében korábban tapasztalt hibák javítása sem. Az inkompatibilitási problémák az új változatban sem szűntek meg teljesen, de a társaság szerint jóval ritkábban tapasztalható hiba, mint ezidáig.

A szoftver ingyenes verziója reklámcsíkot jelenít meg, a reklám nélküli teljes verzió pedig 39 dollárba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bith #36
    A hc.gamer is a Te munkád? Csak azért kérdem, mert a gurugamer oldala az tök ugyanolyan szinte, mint a hc.gamer oldala, a gurugamer-t meg Te csináltad.
  • An-Dee #35
    Én is web-el foglalkozol, az egyik oldalt a következő progikkal teszteltem le, és mindegyikben egyformán néz ki.

    Windows: Opera 6.05 | Internet Explorer 5.5 & 6.0 | Netscape 6.2.3 & 7.0 | Mozilla 1.1

    Linux: Opera 6.03 | Netscape 6.2.3 | Mozilla 1.0 | Galeon 1.2.5 | Nautilus 1.0.6 | Konqueror 2.1.1

    BeOS: Mozilla 1.1b

    Az oldalhoz kell: Flash Player 4 | JavaScript

    Ja, operát használok egyébként, alt-gr+V vel mégnéztem, hogy megfele-e a szabványnak, és hát volt hiba benne, de nem mind az én hibám, hanem a margót pl máshogy kezeli az ie és a netscape, igy mindkettőt bele kell irnom, de csak az egyik szabvány.

    Ha minden oldalt a html szavbány szerint irnánk, akkor elég szegényes lenne a web, habár én sem vagyok híve a túl sok design-nak.

    Az Operát a 3.62-es változattól használom, (regisztárlt felhasználó vagyok) Win-en Beos-on és Linux-on.

    Ezek alapján én pont a 'szakember' kategoriába tartozok :))
  • CAD #34
    Marmint a munkakra gondoltam, hogy az enyemek.
  • CAD #33
    Hat igen, en neztem linux alol is mozillaval, meg a konqueror (ugy is elirtam) - igazabol nagyabol valoban jok voltak, ezert is mondom, hogy az uj mozilla pl mar majdnem tokeletesen jelenit meg, de dhtml-be, es css-be is azert van meg mit javitani rajta. (Amugy mind az enyem lenne.)

    Lynxel en is bongesztom mar, de nyilvan nem ez jelenti szamomra az elvezet netovabbjat :)).
  • CAD #31
    Nezd fredddy en nemileg szakmabelinek szamitok, ugyanis mar 1 ideje webgrafikuskent dolgozom, es hidd el, hogy a fejlesztok 99,9% azt mondja, hogy nemroszak az uj cuccok amiket kihoznak, de meg mindig semmi olyat nem mutatnak amiert erdemes lenne felvetni az ie lecserelest, mert tokeletesen tud mindent, es tokeletesen jeleniti meg.

    tomcs: figy, html iszonyat regi szabvany, raadasul altalaba nem azzal van baj, hanem css-el amit sajnos nemtom miert de meg a legujabbak is eleg ganyul tamogatnak, holott az ie az 5.5-tol pl a css2-t is vagja mar, pedig az ma rnem mai darab... amugy meg sztem fogalmad nincs a html szabvanyrol, es nem is kell hogy barkinek is legyen, ez nem egy programozasi nyelv, csak leiro, attol meg hogy a td tag-be elobb van a magassag mint a "hatter" attol meg mukodik... es az ertelmesebb bongeszokbe jol is, nem lapoknak kell bongeszohoz, hanem forditva igazodni es pont.


    "Nna ezeket barmilyen bogeszo alol meg le7 tenni. Kit erdekel hogy hogy jelenik a bongeszodben a sg ha a fenti funkciok mukodnek? Maximum a designert de o egyedul van a userek meg ezrevel... :))" - ez akkora baromsag hogy hihetetlen.

    Egyaltalan nem ertek egyet hogy a funkciok a lenyegek, ahogy te ezt szepen kifejtetted, mert akkor mennyel es lynxel jatsz, minek akkor neked opera? Meg autoba sem csak az a fontos hogy milyen gyorsan megy, mert ha az lenne, akkor egy trabantba vagy egy vasdarabba beleraknanak egy dieselmozdony motort... pff

    En elhiszem hogy elgedett vagy, es senki sem mondta hogy rosz az opera, nagyon kellemes jelenseg, de semmi olyat nem tud, sott sajnos meg mindig gazol dolgokkal... te ehhez kepest a "tobbseget" aki persze teljesen erthetetlenul hasznalja a microsoftos szart rogton lehulyezet... hat gratula, ugy alitod be a szakmat, meg a juzerek tobbseget, hogy mind hulye es nem ismer mast, mert ha ismerne tutira atallna... pff bazz, nevetseges.
  • reszcsi #30
    Megoldották már a fix háttér kérdést ? Nézze már meg aki letöltötte, mert ha nem akkor nem szarakodok vele...
  • Pheel #27
    A POP3-at tudják. Legalábbis alapból ezt kérdezi az Autluk Ikszpressz :)
  • tomcs #25
    mar bocs de ami nem felel meg a html szabvanynak az nem html.. nevezheted akarminek (szar, gagyi, vacak, stb) de nem html es semmi nem garantalja hogy egy html megjelenitesere tervezett bongeszovel mukodnie kene....

    a ms internet explorert meg nem azert hasznaljak olyan sokan mert annyira jo hanem mert nem is tudjak hogy van mas. hidd el sokaknak az internet CSAK ES KIZAROLAG a ms internet explorert jelenti.... altalaban ezek az emberek hasznalnak divx meg ogg helyett pl windows mediat, es ugy egyaltalan nem is hallottak meg olyan alap dolgokrol sem mint irc, pop3 vagy imap, vagy hogy mi az a download manager stb stb..
  • CAD #23
    Ez a "html" szabvanyt elore ez nevetseges... es hulyeseg is, kivaltkepp mert validator hasznalhatatlan, es nincs az az ember aki maga ele rakja a specifikaciot es az alapjan irja :)) - lol.

    Ha nem jeleniti meg helyesen akkor szar, kesz... de hal istennek ma mar nagyabol ok a bongeszok. Az emlitett stabilitasi problemak nevetsegesek, vagy nem, de akkor win9x alatt volt a cuccos, aki meg olyat hasznal, annak ez velejaro kovetkezmenykent kell elkonyvelni.

    TheVeryGuest: nekem nyomathatod az ertelmetlen, de oprasoknak jolmegszokott dolgokat, nem ertem meg, es kiteheted a falra.

    Onfocust vagom, mindenestre hulyesegnek tartom, ugyanis jopoar lap ujba nyitja meg az ablakot, es altba aze nyitod meg hogy lasd... vannak persze nem olyan esetek is.

    Szal jo, csak pop3 tamogat only... pff, mi lenen ha azt mondanak hogy jo a linux, de csak soros billentyuzettel mukodik :) lol.

    IE-be azert nem tesznek bele, mert akkor ugatnanak hogy mar azt is beleepitik, amugy szamos kulsos program van (Getright pl ami kivallo, es mas bongeszovel is egyutt hasznalhato).

    Az hogy ms mit miert csinalt teljesen erdekltelen, jelenleg ez az a helyzet hogy az ie kb 97%-os a felhasznalok kozott, tehat erre erdemes es kell fejleszteni, errre erdemes idot es penzt fecserelni ... es mivel egyelore az ie a legjobb es legelterjedtebb, esely nincs ra hogy a dolog valtozzon szerencsere... es ezt nem csak a weboldalak, de a weboldal gyartok is tamogatjak (pl dreamweaver).
  • Hunnenkoenig #22
    Ha jo browsert akartok ingyen, akkor nezzetek meg ezt! MyIE2 Webbrowser