JohnnyCage

Videószerkesztési funkciók XP-hez?

A Microsoft a Movie Maker 2 program képében egy olyan szoftverrel kívánja bővíteni a Windows XP-t, amely leegyszerűsíti az otthoni digitális videókészítést.

A Movie Maker 2 bétateszt verziója péntektől letölthető a szoftveróriás Microsoft weboldaláról. Az új videószerkesztő program azt az általános véleményt hivatott megdönteni, hogy az otthoni videókészítés rendkívül hosszadalmas, és bonyolult művelet, mondta Michael Aldridge, az Microsoft digitális média divíziójának vezető termékmenedzsere.

A Movie Maker 2 szoftver, amely a Windows XP részét fogja képezni, és ingyenesen letölthető lesz a Microsoft weboldaláról, automatikusan rögzíti a számítógépen a kamkorder felvételeit, amelyből a felhasználó néhány kattintással összeállíthatja saját videóit.

Ahogy a személyi számítógépek eladásai az elmúlt egy - két évben jelentősen visszaestek, és égető szükség alakult ki az olyan alkalmazások iránt, amelyek növelni tudják a vásárlók érdeklődését, a hardver- és szoftvergyártók egyre inkább a különféle digitális eszközök felé kezdtek fordulni, mint például a digitális kamerák, -kamkorderek, és -hordozható zenelejátszók. Ezek a készülékek és alkalmazások okot adnak a felhasználóknak a bővítésre, és jelentős szerepet játszhatnak mind a PC-k, mind a kapcsolódó szoftverek eladásainak növelésében.

Mint Aldridge elmondta, az új Movie Maker 2 szoftver a USB mellett támogatni fogja a FireWire (IEEE 1394) összeköttetéseket is, amelyek igen népszerűek a különféle szórakoztatóelektronikai eszközök körében. "Tudjuk, hogy előre kell lépnünk ezen a területen is. Az új szoftvert már évek óta fejlesztjük" - tette hozzá Aldridge.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!