Franczy

Multimédiás, internetes hűtőgép az LG-től

A dél-koreai székhelyű LG Electronics a napokban megkezdte legfrissebb újdonságának forgalmazását, mely újdonság nem más, mint egy 700 literes hűtőtérrel rendelkező multimédiás hűtőgép. A keresztségben LG Multi-Media Refrigerator nevet kapott hűtőgép integrált 15 colos színes LCD kijelzővel rendelkezik, melynek segítségével televíziót lehet nézni, barangolni lehet az interneten, vagy akár a családi fotóalbum digitális képeit is meg lehet tekinteni. Az újdonságnak viszont van egy nagy hibája, mégpedig a rendkívül magas, 8000 ezer dolláros, vagyis mintegy 2 millió forintos ára, ugyanis ezen összeg nagyobb annál, mint amennyiért egy hasonlóan nagy befogadóképességű hagyományos hűtőt, és egy nagy teljesítményű személyi számítógépet lehetne venni. Szakértők szerint az "internetes korszak első hűtőgépének" kikiáltott eszköz várhatóan eltúlzott ára miatt vall majd kudarcot a piacon.

Az LG Electronics munkatársai mindenesetre korántsem borúlátók a multimédiás hűtőgép kapcsán, és megpróbálják felhívni a vásárlók figyelmét a hűtőgép számos extra szolgáltatására, mint például arra, hogy segítségével digitális formában lehet eltárolni a kedvenc recepteket, illetve, hogy a hűtőgépbe integrált számítógép révén a családtagok pillanatok alatt színes üzeneteket hagyhatnak egymásnak. A háziasszonyoknak pedig főzés közben adva van a lehetőség egy kis internetezésre, vagy televíziózásra, csupán arra kell figyelniük, hogy közben nehogy odaégjen a sütőben az étel. A multimédiás hűtőgép egyedülálló szolgáltatása a speciális öndiagnosztizáló rendszer, mely képes az esetlegesen felmerülő működési problémák észlelésére, valamint képes arra, hogy az integrált LCD kijelzőn megjelenítse a hibás alkatrész nevét. Ez minden bizonnyal rendkívül hasznos szolgáltatásnak fog bizonyulni, ugyanis jelen pillanatban érthető módon még elég kevés szakembernek van tapasztalata az internetes hűtőgépek szerelésében, javításában.

Elmondások szerint az Egyesült Államokban található elektronikai kereskedésekben nap mint nap sok kíváncsi tekintet övezi az LG Electronics multimédiás hűtőgépét, azonban eddig szinte egyetlen darabra sem sikerült vevőt találni, vagyis a túlzottan magas ár miatt a dél-koreai gyártó újdonsága leginkább bolti porfogóként funkcionál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • AtisH #14
  Azt ugyebár tudjuk, hogy mi lesz, ha egy háziasszony telefonkészülékhez jut.:-/ Na akkor képzeljük el mi fog történni, ha ezt a masinát odaadjuk neki......
 • JTBM #12
  Sznobbok mindenütt vannak, ők majd megveszik...
 • Gabest #8
  Nincs ebben semmi új, a nagyik eddig is szerettek tv-t hallgatni főzőcske közben. Persze nem biztos hogy a nyugdíjból fussa majd :)
 • AtisH #6
  Webcam-et véletlenül nem akarnak beépíteni a hűtő belsejébe? Mlyen fasza lenne, ha az ajtón levő képernyőn -az interneten keresztül- megnézhetném mi van a hűtőben.:-)))))
 • WiLDoR_work #5
  ez egy baromság szvsz.

  ennyi pénzért meg pláne...
 • Tompi #4
  Az LG csak egy nagyon gyenge holeadasu procit tudott beszerezni, ezert epitett kore egy hutot, es most azt mondja, hogy mekkora ujjitas! :)))
 • artschi #3
  Spencer :))))
 • Spenser #2
  Hát nem rossz szivesen elfogadnám :)
  Egy uttal meg is oldották a proci hűtést is :)))
 • Laalee #1
  izgi lehet a konyhaban egy ebedloszeken ulve tvt nezni... :D