Franczy

Kaphatók az új Power Mac számítógépek

Az Apple Computer képviselői szerdán bejelentették, hogy az Apple Computer a napokban megkezdte a két darab 1,25 GHz-es frekvenciájú processzorral szerelt high-end kategóriás Power Mac számítógépek szállítását. Mint ismeretes, a cég munkatársai az említett Power Mac rendszereket már az elmúlt hónapban bejelentették, azonban felhívták a figyelmet arra, hogy az új Power Mac-ek forgalmazása csak valamikor szeptember második felében kezdődik meg.

A mostantól megvásárolható új Power Mac számítógépek néhány olyan fontosabb architekturális változtatáson estek át, mely változtatások az Apple Computer által idén tavasszal bemutatott Xserve szerver számítógépektől eredeztethetők. Ezen változtatások közé tartozik többek közt a korábbinál gyorsabb DDR (Double Data Rate) memória alrendszer. A szakértők egyébként egyetértenek azzal kapcsolatban, hogy bár az Apple Computer az elmúlt hónapokban kisebb lépésekben folyamatosan növelte a Power Mac számítógépek teljesítményét, azonban olyan lényegretörő változtatásokra, mint a mostaniak, immár másfél esztendeje nem került sor.

A két darab 1,25 GHz-es frekvencián ketyegő mikroprocesszort tartalmazó Power Mac számítógépek kereskedelmi ára 3299 dollár, mely nem kis összegért a felhasználók egy olyan számítógépes rendszert kapnak, melyben az említett chipeken kívül többek közt 512 MB memória, egy 120 GB kapacitású merevlemez, egy ATI Radeon 9000 Pro típusjelzésű grafikuskártya, valamint egy a CD és DVD lemezek írására egyaránt képes Superdrive meghajtó található.

Az Apple Computer természetesen a szűkebb pénztárcájú felhasználókra is gondolt, így mindenképpen említést kell tennünk arról a néhány hete már kapható ugyancsak duálprocesszoros Power Mac-ről, melynek ára 1699 dollár, és amely rendszerben többek közt két darab 867 MHz-es frekvenciájú PowerPC G4 processzor, 256 MB memória, valamint egy 60 GB kapacitású merevlemez található. A cég kínálatában ezenkívül fellelhető egy két darab 1 GHz-es processzorral, 80 GB-os merevlemezzel, ATI Radeon 9000 Pro típusú videokártyával, valamint SuperDrive meghajtóval szerelt Power Mac számítógép is, melynek ára 2499 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • braindance #3
    használom a drágát.

    véleményem:
    Sokkal letisztultabb és átgondoltabb mint az előző X-ek, de nagyon korán csináltak belőle GM-et a fejlesztési fázisban, ezért maradt benne pár eléggé idegesítő hiba, amelyet a 10.2.1 update hála istennek orvosolt.

    Pozitívumok:
    -Az új Find nagyon ütőképesre sikerült, gyors, pontos, és nagyon okos.
    -Az egész rendszer érezhetően gyorsabb lett, még nem 32mb-os videokártyás gépen is, sokkal jobban reagál
    -Vizuálisan sokat finomítottak az Aqua interface-en, mostmár inkább Glass, nem annyira fárasztóan cukorkaszerű
    -Networking része meglepően jó lett, már nem kell DAVE ahhoz hogy PC-vel össze tudd kötni a géped
    -az Address book nagyon hasznos kis progi

    Negatívumok:
    -amíg nem jött ki a 10.2.1 update, addig nem ment a külső SCSI CDíróm miatta
    -néhány program update-re szorul utána
  • braindance #1
    Még sajnos nem láttam róla teszteket, remélem nem akkora felsülés mint a dual-1ghz...

    Egyébként szerintem néhány becses olvasót érdekelhet az eweek cikke az Apple és az IBM közös, új, 64 bites processzorprojektjéről a GigaProcessorUltraLite-ról...
    itt a cikk:
    http://www.eweek.com/article2/0,3959,543317,00.asp