Franczy

Hiba sújtja a Fujitsu merevlemezeket

Japán egyik legnagyobb számítógépgyártó cége, a Fujitsu képviselői hivatalosan bejelentették, hogy egy közelmúltban felfedezett hiba következtében a cég mintegy 300 ezer merevlemez visszahívására és hibátlanra cserélésre kényszerül. A bejelentés következtében a cég részvényeinek értéke mélyzuhanásba kezdett, konkrétan egy nap alatt mintegy 4,9 százalékot vesztettek értékükből a cég részvényei, melyhez fogható áresést a japán gyártó az eddigiekben még egyetlen egyszer sem regisztrált.

Emi Watanabe, a Fujitsu szóvivője egy Tokióban tartott sajtótájékoztatón arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a nemrégiben felfedezett hiba a 2000 szeptembere és 2001 szeptembere között legyártott mintegy 10 millió Fujitsu merevlemez 2-3 százalékát érintheti. Watanabe elmondta, hogy a hibás merevlemezek nagy része a Fujitsu saját számítógépeiben, illetve az NEC, valamint az IBM egyes számítógépeiben található meg. A szóvivő azzal kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni, hogy a most bejelentett széleskörű visszahívási procedúra a Fujitsunak a közeljövőben mennyibe fog kerülni.

Szakértők szerint a Fujitsu merevlemezekben megbúvó hiba a gyártó számára ennél rosszabb időpontban talán nem is bukkanhatott volna fel, és a visszahívási procedúra mindenképpen kényesen érinti a cég hírnevét. A Fujitsu mostanság nehéz időket él, hiszen nemrégiben a kereslet megcsappanására hivatkozva a japán gyártó arra kényszerült, hogy egyes gyártórészlegeit bezárja. Ugyancsak komoly érvágást jelentett a Fujitsu számára, hogy a védelmi minisztérium nemrégiben lemondott egy jelentős megrendelést, még pedig arra hivatkozva, hogy a Fujitsu megpróbálta félrevezetni a minisztérium szakértőit azzal kapcsolatban, hogy pontosan hány alvállalkozó segít a Fuijtsunak a számítógépes hálózatok üzembe helyezésében.

"A most bejelentett merevlemez-visszahívás minden bizonnyal negatív hatást gyakorol majd a Fujitsura, mint márkanévre. A vásárlók kétségkívül bizonytalanabbá válnak a Fujitsu termékek minőségével kapcsolatban" - nyilatkozta a napokban Yoshiya Morimoto, befektetési szakértő, aki saját bevallása szerint már egy évvel ezelőtt megszabadult az összes Fujitsu részvényétől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PyRex #7
    Nálam egy Quantum EX 6,4GB-os szakít a széria megjelenése óta... A Quantum LM 20 GB-osom meg eccerüen király :) Nem is beszélve a Maxtor (de még full Quantumnak néz ki, csak a neve Maxtor) 60GB -os vincsimről, szerintem király (volt) a Quantum!
  • harcu #6
    Nos, a Quantumok tenyleg szarok, sajat peldabol okulva: 1 ev alatt 2 ugyanolyan szallt el (AS20 7200), az utolso pont a garancia lejartanak napjan. Az IBM ujabban hiresen selejteket gyart, errol lebeszeltek a kereskedok juliusban. En Maxtort vettem, de ugyanekkor szallt el egy par honapos ugynaolyan az egyik ceges gepben.
    Szoval proba-cseresznye
  • Dömper Ármánd #3
    A Maxtor tényleg elég jó, de utoljára a Quantumnak a SCSI-s Fireballjai voltak jók. Onnan kezdve szemetet gyártott. Nem véletlen, a végén felvásárolta őket a Maxtor.