JohnnyCage

Megnövelt Radeon 9700 Pro rendelések

A két gyártó a napokban jelentős Radeon 9700 Pro pluszrendelést adott le az ATI Technologies-nek, mivel a társaság csúcskategóriás chipjeire épülő grafikus kártyák igen keresetté váltak.

Egyes tajvani hírforrások szerint a Radeon 9700 Pro grafikus chipre épülő, csúcskategóriás videókártyák iránt olyan mértékű kereslet mutatkozik, hogy a Gigabyte Technology és CP Technology cégek csak jelentős pluszrendeléssel tudják kielégíteni a megoldások iránti igényt.

Miután a társaságok jelezték igényüket az ATI felé, a kanadai társaság azonnal újabb rendeléseket adott le a chipből a szerződéses gyártó TSMC-nek, hogy elegendő Radeon 9700-as chip álljon a társaság rendelkezésére.


Az R300-as magra épülő Radeon 9700 Pro chip jelenleg az ATI Technologies csúcskategóriás grafikus processzora, amely egyes prémium felszereltségű videókártyákon akár 399 dollárba is kerülhet. Az egyedülálló teljesítmény, illetve az olyan funkciók, mint DirectX 9 és AGP 8X támogatás azonban a magas ár ellenére is igen keresetté tették a megoldást. Az ATI lépéselőnyét tovább növeli, hogy a rivális nVidia első AGP 8X-alapú chipjei csak a hónap végén, az igazi nagyágyúnak szánt NV30 pedig leghamarabb karácsony előtt jelenik meg.

A Gigabyte-hoz közeli hírforrások szerint a társaság mintegy 10 ezer Radeon 9700 Pro grafikus processzorról adott le pluszrendelést az ATI-nak augusztus végén, a CP Technology várhatóan pedig még szeptember első felében elhasználja a chipből felhalmozott raktárkészleteit, így a napokban szintén azonnali utórendelés mellett döntött.

A Radeon 9700 Pro grafikus kártyákat jelenleg magas, 15 - 20 százalékos nyereséggel gyártják a társaságok, amely jelentősen megemelheti a cégek összesített nyereségét a negyedévben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • awender #7
    No-ban most 509 euro. Vagyis itt a 10-20%-os haszonra meg pakoltak egy keveset.

    Tesztek alapjan egyebkent a Radeon 9700 most a kiraly. Az Nvidia karacsonyra igerte magat, de kartyajuk pl. nem lesz teljesen DirectX9 kompatibilis.

    Szoval majd meglatjuk meddig tart az ATI kiralysaga azert... :)

    Ha en vennek uj kartyat, biztos ATI-t valasztanek, mert en TV-re is ra akarom kotni a kimenetet. Az NVidia TV Out-ja meg hat... olyan biceboca minoseg.
  • reszcsi #2
    Azért kár, hogy én nem tudok 100e-ret leszurkolni egy video kártyáért ... pedig biztos jól hasítana.