JohnnyCage

Új mobil grafikus processzort adott ki az ATI

A kanadai központú ATI Technologies csütörtökön kiadta mobil grafikus processzorainak legújabb generációját, amely a társaság szerint jelentősen feljavítja a notebookok megjelenítési képességeit a háromdimenziós játékokban.

A Mobility Radeon 9000 névre keresztelt chip szeptemberben kerül forgalomba, de többek között a Hewlett-Packard már szemet is vetett a megoldásra, amelyet a társaság többek között a Compaq Presario 2800T notebook sorozatban fog alkalmazni.


Az ATI szerint az új mobil grafikus chip támogatja a legújabb játékokat, elődeinél élethűbb képet biztosít, és lehetővé teszi a notebook fogyasztásának csökkentését. A társaság az elmúlt hónapban adta ki a Radeon 9000 asztali gépekbe szánt változatát, amelyet a társaság elsősorban az átlagfelhasználóknak ajánl.

Egyes elemzők szerint a Radeon 9000 mobil változatának kiadása természetes lépés volt az asztali modell múlthavi piacra dobását követően.

- Az ATI hosszú ideje igen erős vezető pozíciót birtokol a mobil grafikus chipek piacán, és a mostani bejelentéssel mindez várhatóan tovább folytatódik - mondta Dean McCarron, a Mercury Research elnöke. - A Radeon 9000 tartalmaz néhány olyan technológiát, amelyet a társaság a mobil grafikus processzorok vonalában is implementálni akar. Ez a lépés rendkívül fontos a társaság notebook piaci pozíciójának megőrzésében - tette hozzá.

Az ATI egyébként igen jelentős megrendeléseket köszönhet az asztali Radeon 9000 chipnek. A megoldást többek között olyan cégek tervezik alkalmazni számítógépeikben, mint a Hewlett-Packard, és az Apple Computer.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!