JohnnyCage

Ismét célkeresztben a RIAA weboldala

Az Amerikai Lemezkiadók Szövetségének weboldala rövid idő alatt immár másodszor vált hackertámadás áldozatává a szövetség agresszív kalózellenes lépéseinek következtében.

A Record Industry Association of America (RIAA) weboldalán szerda délelőtt az online zenemásolásra buzdító szövegek voltak olvashatóak illegálisan letölthető zenefájlok linkjeivel kiegészítve. "A RIAA a jövőben megpróbál másképp közelíteni a zenefájl-csere szolgáltatásokhoz" - állt az elcsúfított weboldal fejlécén, amelyet olyan üzenetek kísértek, mint "A kalózmásolás hasznos lehet a zeneiparnak", illetve "Hol találhatok információt az óriásmajmokról?"

A RIAA az Amerikai Filmstúdiók Szövetségével (Motion Picture Association of America) karöltve a közelmúltban meglehetősen határozott fellépésekkel próbálta visszaszorítani az internetes kalózmásolást, amely a kiadók és filmstúdiók szerint óriási veszteségeket okoz a társaságoknak. A perekkel való fenyegetőzés, illetve a fájlcsere szolgáltatások bezáratása azonban erős ellenszenvet váltott ki a hackerekből, akik válaszlépésként célba vették a szövetség weboldalát.

A szerda délelőtti hackertámadást követően a RIAA weboldala órákon keresztül elérhetetlen volt a látogatók számára, és a szövetség csak később tudta helyreállítani az elcsúfított oldalt. A szervezet szóvivője szerint "probléma adódott a szerverrel, amelyet azonban viszonylag rövid idő alatt sikerült megoldani. "Egy hónappal ezelőtt közel négy napra bénította le a szövetség webszerverét egy átfogó DDoS támadás. A RIAA képviselői akkor tagadták, hogy a támadás bármilyen összefüggésben állna a szövetség egyre erőteljesebb kalózellenes lépéseivel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vízipók #12
    :-)
  • Yfel #10
    Azért, mert egyszerű felhasználók ritkán lennének képesek az RIAA website deface mutatványára :)
  • JZO #8
    jaja, rá férne ezekre a RIAA-sokra egy egy esti "masszázs"
  • Yfel #7
    Rendszeresen de mindig csak annyira, hogy járni tudjanak utána :) egy félholtra vert emberrel nem tudsz mit kezdeni... nem tud visszamenni az irodába és terjeszteni az igét ;)

    Gabest: :)))))
  • Gabest #5
    killahdog: ájdonkeervatjuszéj :)
  • killahdog #3
    igen :) Gabest te meg huzd le magad a rötyin :)sok az agyad, réd rá üszke mint anyukád... ! :)
    Dömper: rendszeressen de nagyon :)
  • Gabest #2
    riaa! riaa! hun-gá-riaa!
  • Dömper Ármánd #1
    Most egyetértek a hackerekkel, de szerintem ezzel nem sokat fognak elérni. Sokkal sikeresebb lenne, este hazafelé egy formás vascsővel jól megverni néhány RIAA vezetőt. Nem mondom, hogy nagyon meg kellene őket verni, de viszont rendszeresen... :)