JohnnyCage

Tesztgyártási szolgáltatást kínál az AOpen

A tajvani ACER leányvállalataként ismert AOpen a közelmúltban olyan szerződéses gyártási szolgáltatást indított, amelynek részeként a másodvonalbeli alaplapgyártók és kisebb IT cégek a cég gyártósorain tesztelhetik készülő megoldásaikat.

Az új szolgáltatással elsősorban a kisebb cégek számára kínál ígéretes megoldást az AOpen, mivel lehetőséget ad számukra, hogy a társaság gyártósorain teszteljék fejlesztés alatt álló eszközeiket, illetve segítséget nyújt a tömegtermelés beindításához is.

Az új szolgáltatást biztosító részleg székhelye Lungtanban (Tajvan) van, a társaság egyik gyárában. Az AOpen saját alaplapjainak gyártását a költségek csökkentése érdekében fokozatosan Kínába helyezi, így a tajvani gyárban elegendő szabad kapacitás marad a részleg működéséhez. Az AOpen alaplapok a jövőben a társaság zhongshani (Guangdong tartomány, Kína) gyárában, illetve a szintén Zhongshanban található Wistron (korábban ACER-DMS) gyárban fognak készülni.

Az AOpen szerint a költségek csökkentése miatt az utóbbi időben a kisebb gyártók is Kínába kényszerültek telepíteni a gyártást, vagy kínai szerződéses gyártókra bízzák azt. Mivel azonban a cégek központja továbbra is Tajvanban marad, szükség van tajvani gyártókapacitásra is, mivel a próbagyártás csak helyben végezhető hatékonyan.

A kisebb gyártók számára kritikus tényező a hatékony tesztgyártás, mivel csak így biztosíthatják az új eszközök gyors piacra dobását, amely az életben maradást jelentheti az általuk megcélzott specifikáció-érzékeny kiskereskedelmi szegensben, állítja az AOpen. A társaság szerint az új szolgáltatást jelenleg alaplapgyártók, kommunikációs eszközöket, PC-ket, és különböző IC-ket gyártó cégek veszik igénybe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!