JohnnyCage

50 milliót csalt el a Cisco egykori vezetője

A Cisco Systems egyik korábbi vezetője bevallotta, hogy mintegy 50 millió dollárt szerzett volt társaságától illegális tranzakciókkal.

Matthew Jacobs ügyvéd asszisztens szerint Robert Gordon kedden bűnösnek vallotta magát két rendbeli csalás, illetve egy rendbeli bennfentes kereskedés vádjában. Az illegális tevékenységgel az egykori Cisco vezető több tízmillió dollárt csalt ki társaságától.

- Gordon az amerikai törvények szerint akár 20 év börtönbüntetést is kaphat, a büntetési irányelvek szerint azonban várhatóan végül csak kevesebbet kap majd. A legnagyobb büntetés 10 év a csalásért, és 10 év a bennfentes kereskedésért - mondta Jacobs. Az ítélet előreláthatólag október 29-én születik meg.

Gordont 2001 májusában jelentette fel a Cisco, mivel kiderült, hogy az egykori vezető 1999-ben, elnökhelyettesi pozíciójával visszaélve jelentős pénzösszeget, valamint részvényeket továbbított egy külföldi számlára. Az ügyészek szerint Gordon több, mint 30 ezer Cisco tulajdonú Internet Security Services Group részvényt továbbított a Bahamákra, egy Cisco Systems elnevezésű áltársasághoz, amelyet ő hozott létre, és nincs összefüggésben a San Jose-i (Kalifornia) Cisco Systems-szel. Az ügyészek emellett azzal is vádolják Gordont, hogy rávette a Cisco-t, fektessen 15 millió dollárt a cég által létrehozott Spanlinkbe, amely lépés 10 millió dolláros illegális haszonhoz juttatta az egykori vezetőt.

Gordont 2001 áprilisában rúgták ki a Cisco-tól, miután egy belső vizsgálat fényt derített a csalásokra. A vezető mindemellett belső, céges információit felhasználva kereskedett részvényekkel (bennfentes kereskedés), állítják az ügyészek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • braindance #3
    és ha tíz évet börtönben fog ülni?
    50 millió dollár nagyon sok pénz, ha maradt belőle harminc, még azzal is eléldegél a családja pár generációt...
  • Tompi #2
    Azert nem lopott 1-2milliot, mert annyibol nem tudja kifizetni az ugyvedjet, es nem uszna meg a bortont.
    Lopni csak sokat erdemes! Sok penzel barmit meg lehet uszni.