JohnnyCage

Adatlopás úszás közben?

Két amerikai katonatiszt alig egy hónnappal ezelőtt fürödni ment az Oahu-i partra. Ezidáig ismeretlen tettesek ezidő alatt szigorúan titkos információkat loptak el szolgálati autójukból.

Az FBI, illetve egyes katonai szervek nagy erőkkel nyomoznak az adatlopás ügyében, jelentette be egy amerikai katonatiszt a napokban. Az Egyesült Államok Csendes-óceáni Parancsnokságának Camp Smith-i szóvivője szerint az összes hiányzó fájlt regisztráltuk.

"Elégedettek vagyunk, mivel teljes képet kaptunk a hiányzó, titkos dokumentumokat tartalmazó fájlokról" - mondta John Singley kapitány. "Ennél többet nem mondhatok" - tette hozzá a katonatiszt, aki arról nem kivánt nyilatkozni, mi volt az eltűnt lemezeken, és milyen biztonsági szintű információkról van szó.

A titkos információt tartalmazó lemezek a két katonatiszt autójának csomagtartójában voltak, amikor a tisztek június 14-én a Waimea Bay öbölbe mentek. Singley nem nevezte meg a két Hawaii-ban állomásozó tisztet sem nevük, sem rangjuk által, annyit azonban elmondott, hogy az amerikai légierő kötelékében szolgálnak.

"A vizsgálat természetesen tovább folytatódik, hogy felderíthessük az adatlopás körülményeit" - mondta Singley. "A vizsgálat végső eredményétől függően a két tiszt büntetésre számíthat" - tette hozzá.

Kevin Rickett, az FBI Hawaii-i szóvivője nem adott felvilágosítást az igen szokatlan adatlopási eset vizsgálatának jelenlegi állásáról. A szóvivő az eset körüli titkolózást azzal magyarázta, hogy az elveszett, titkos fájlok az amerikai állam tulajdonát képezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci73 #4
    Kár hogy nem érsz vele semmit, mivel zárt a rendszer :)
  • Bekomman #3
    Nálam vannak az atomrakéták indítókódjai.
    Az áru kikiáltási ára 1 milliárd dollár.
  • Laci73 #2
    Érdemes megfigyelni a katonai reakciókat:
    "Elégedettek vagyunk, mivel teljes képet kaptunk a hiányzó, titkos dokumentumokat tartalmazó fájlokról..."
    Magyarán kinyomozták, hogy egyáltalán mit is loptak el :)
    De lehetséges hogy a tolvajok már rég a kukába vágták a CD-ket, lévén számukra semmi haszna...