Franczy

200 GB-os WD Caviar merevlemez

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, a Seagate Technology új merevlemez adatsűrűség rekordot ért el, amikor a napokban bejelentette legújabb, lemezenként 60 GB adattároló kapacitással rendelkező merevlemezeit. A Seagate lépését természetesen az egyik legnagyobb konkurens, a Western Digital Corporation sem hagyhatta megfelelő válasz nélkül, így az utóbbi cég képviselői a napokban bejelentették az első olyan Western Digital winchestereket, melyek a Seagate újdonságaihoz hasonlóan lemezenként 60 GB adat tárolására képesek. Mondanom sem kell, hogy a Western Digital legújabb merevlemezei egytől egyig 7200-as percenkénti fordulatszámmal rendelkeznek, vagyis teljesítményükkel vélhetően semmilyen probléma sem lesz. A Western Digital új Caviar típusjelzésű winchesterei 120 GB-os és 200 GB-os változatokban lesznek kaphatók, vagyis elmondható, hogy a Western Digital továbbra is úttörő szerepet játszik a merevlemezek piacán. Mint ismeretes, korábban a Western Digital volt az a cég, mely a világon először dobott piacra 80, 100, illetve 120 GB kapacitású, 7200-as percenkénti fordulatszámú winchestereket.


A Western Digital képviselői most tehát két vadonatúj merevlemezről, a 120, illetve 200 GB kapacitású, 60 GB-os lemezekkel szerelt WD Caviarokról rántották le a leplet, mely újdonságok a cég ígéretei szerint júliusban világszerte megjelennek majd a számítástechnikai kereskedések polcain. A cég munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az új merevlemezek kifejlesztésekor nemcsak a nagy adattároló kapacitás és a lehető legnagyobb teljesítmény elérése volt a cél, ugyanis a Western Digital mérnökei nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy az újdonságok a lehető leghalkabban működjenek.

"A merevlemezek gyártásával foglalkozó cégek napjainkban minden korábbinál nagyobb kapacitású, és ezzel párhuzamosan kiváló teljesítményű vadonatúj winchesterekkel rukkolnak elő, mely termékek iránt véleményem szerint jelentős érdeklődés tapasztalható. Az óriási tárolókapacitású új merevlemezeket vélhetően mind a számítógépes felhasználók, mind a digitális videorekordek gyártói örömmel fogadják majd. Úgy vélem, hogy a Western Digital mindent megtesz annak érdekében, hogy a piacot folyamatosan nagy kapacitású és gyors EIDE merevlemezekkel lássa el, aminek ékes bizonyítéka, hogy most ezen cég mutatta be a világ első 200 GB-os merevlemezét" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Mark Geenen, az adattároló eszközökkel foglalkozó TrendFocus kutatócég elnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #18
    Azért a 10.000-es fordulatszám lehet, hogy kissé dobott volna a teljesítményén...
  • AtisH #15
    4db 60G-s lemez darabonként 10G-nyi bad szektorral...:-))
  • TheZsenyka #13
    Értetlenek vagytok. Senki sem mondta hogy kizárólag 60GB-os lemezekkel dolgoznak.
  • TheZsenyka #12
    Vagy egy backup-ot...
  • TheZsenyka #10
    Képzelj el egy töredezettség-mentesítést...
  • CybearBoy #8
    Van 3 lemez az új technológiával (60 GB-os), egy 20 gigás lemez meg még a régi technológiát használja... :)))))
  • Bekomman #1
    Amikor majd nem 1 CD-s hanem 2-3 DVD-s progikat fognak árulni akkor majd nekem is kell egy ijen kütyü, addig elég egy kisebb