Franczy

Figyelemre méltó CD/DVD-író újdonság a Sanyo-tól

A japán Sanyo cég idén nyáron egy rendkívül ígéretesnek tűnő combo meghajtóval, név szerint a Sanyo CDR-DV1-gyel kívánja meglepni a felhasználókat, mely újdonság szinte az összes CD és DVD formátumot támogatja, sőt! A Sanyo újdonságának egyik legfontosabb szolgáltatása, hogy képes a teljesen hagyományos 650 MB kapacitású CD-R lemezekre 1,3 GB adatot rögzíteni, a 700 MB-os CD-R lemezekre pedig akár 1,4 GB adatot is fel lehet majd írni a segítségével, és akkor még nem is tettünk említést arról, hogy a Sanyo CDR-DV1 minden eddiginél gyorsabban, akár négyszeres sebességgel is képes lesz a DVD lemezek égetésére.

Mint ismeretes, nem is olyan régen a Sony hozakodott elő saját DDCD formátumával, mely speciális, CD-méretű alapanyagokon 1,3 GB adat tárolására volt képes, a Sanyo most bejelentett újdonsága azonban ugyanezen adatmennyiség tárolásához nem igényel speciális alapanyagot, ugyanis megelégszik a teljesen hétköznapi 650, illetve 700 MB kapacitású CD-R, illetve CD-RW lemezekkel. A Sanyo nem titkolja, hogy az új combo meghajtóval készített 1,3, illetve 1,4 GB kapacitású CD-ket a jelenleg széles körben elterjedt CD-ROM meghajtók nem képesek kezelni, azonban a Sanyo nem állít kevesebbet, mint hogy ez a "parányi" probléma egyszerű firmware upgrade-ek révén pillanatok alatt orvosolható lesz. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Sanyo által a CDR-DV1 esetében alkalmazott új technológiákat más gyártó is alkalmazni fogja-e újgenerációs CD-íróiban, mindenesetre a közeljövőben várhatóan erre is fény fog derülni.

A hamarosan forgalomba kerülő Sanyo CDR-DV1-ről jelen pillanatban annyit lehet tudni, hogy el van látva a Burn-Proof, FlexSS-BP, Shock-BP, valamint Safe-BP technológiákkal, 4 MB-os pufferrel rendelkezik, valamint maximálisan negyvenszeres sebességgel képes a belehelyezett CD-k olvasására. Ezenkívül azt is tudni lehet, hogy a Sanyo újdonsága CLV üzemmódban 4x-es, 8x-os, 12x-es, 16x-os, valamint 20x-os sebességgel képes CD-t írni, Zone-CLV módban pedig 24x-es sebességű égetésre képes. Az 1,3, illetve 1,4 GB kapacitású lemezek 12x-es (CLV) sebességgel lesznek elkészíthetők a Sanyo CDR-DV1-ben, mely egyébként CLV módban 4x-es, 10x-es, valamint 12x-es sebességgel képes az újraírható CD-k égetésére. Végül pedig mindenképpen említésre méltó, hogy a DVD lemezeket CAV módban 16x-os sebességgel olvasni képes meghajtó 1x-es, 2x-es és 4x-es sebességgel írja majd a DVD-R lemezeket, a DVD-RW diszkeket pedig 1x-es, illetve 2x-es sebességgel készíti majd el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tomcat.no1 #12
    A Sanyo nem titkolja, hogy az új combo meghajtóval készített 1,3, illetve 1,4 GB kapacitású CD-ket a jelenleg széles körben elterjedt CD-ROM meghajtók nem képesek kezelni, azonban a Sanyo nem állít kevesebbet, mint hogy ez a "parányi" probléma egyszerű firmware upgrade-ek révén pillanatok alatt orvosolható lesz.

    Már ha igaz?!?!?!?!?!
  • Franczy #11
    A Sanyo újdonsága a DVD+RW, illetve DVD+R szabványokat nem támogatja.

    Bekomman: a kérdésedre a cikkben megtalálható a válasz.
  • Bekomman #9
    Vajon majd a hagyományos meghajtók is tudják majd olvasni vagy ez ojan lesz mint az a drive?
  • Tomcat.no1 #8
    Egyébként miért ne lehetne igaz a dolog??? Ugyebár előszőr a LongPlay-es videok minimum 4fejesek voltak most meg 20eHUF-ér kapsz egy 2fejes videót és az is tudja. Amúgy a kazetta meg a szabványos VHS ugyebár.
  • Tomcat.no1 #7
    Szerintem ez k***a jó!!!!! :)))
    Egy hagyományos 80p 200HUF-os CD-n 1.4Gb adat.... ez allati. Amúgy a Sanyo nem annyira drága egy cég (már a termékeit tekintve) s ezért remélhető , hogy nem lesz egy elrugasszkodott ára a cuccosnak...
  • Supergamer_real #6
    Mar volt egy DVD-s cikk/elemzes par hete honapja... keresd vissza...
  • Supergamer_real #4
    "A Sanyo újdonságának egyik legfontosabb szolgáltatása, hogy képes a teljesen hagyományos 650 MB kapacitású CD-R lemezekre 1,3 GB adatot rögzíteni, a 700 MB-os CD-R lemezekre pedig akár 1,4 GB adatot is fel lehet majd írni a segítségével"

    Ezt kiveve az osszes DVD szabvanyt iro DVD irot mar lehet egy ideje kapni (2-3 honap) - LG.
  • Efreet #3
    reggelit nem hozza az ágyba? nem is jó.
  • Gabest #1
    Hmmmm, és ez igaz? Ne már, ilyen nincs (és mégis van?) :P