JohnnyCage

Az ECS-t célozza az ASUStek új leányvállalata

A tajvani ASUStek Hua Ching elnevezésű, és az olcsó alaplapok piacát célzó új leányvállalata elsősorban az Elitegroup Computer Systems (ECS) babérjaira tör, de más gyártók számára is komoly vetélytársat jelent.

Az ECS a közelmúltban jelentős növekedést tudott elérni meglepően olcsó alaplapjainak kiadásával. A társaság sikereit az ASUStek is követni szeretné, ezért -az ASUStek márkanév imázsának megőrzése mellett- Hua Ching néven egy új leányvállalatot hoz létre Kínában, amely szintén alsókategóriás alaplapokat fog gyártani.

Az ECS újonnan létrejött riválisa az előbbi gyártóhoz hasonlóan elsősorban a kínai, indiai, Közép- és Dél-Amerikai piacokat célozza olcsó alaplapjaival. Mivel a Hua Ching mögött a világ legnagyobb alaplapgyártójaként ismert ASUStek áll, az ECS, illetve a többi olcsó alaplapokat gyártó cég komoly veszélyben érezheti magát.

Hogy a riválisok nem ok nélkül érzik veszélyben magukat, azt ASUStek bőséges alkatrészellátása, illetve kitűnő kapcsolatai mellett a chipsetgyártó SiS (Silicon Integrated Systems) lépése is igazolja. A chipkészleteket gyártó tajvani cég egyes hírek szerint 16 százalékkal olcsóbban szállítaná megoldásait az új ASUStek leányvállalatnak, mint a többi alaplapgyártónak. Ezzel együtt a Hua Ching akár 35 dollárra is lecsökkenthetné SiS650-alapú alaplapjainak előállítási költségét.

A rivális, vezető alaplapgyártók szerint az ASUStek hátterével nem lenne meglepő, ha a Hua Ching tudná a legolcsóbban gyártani alaplapjait. A társaságok szerint a fő kérdés az lehet, hogy a minőségi, drága alaplapjairól ismert ASUStek miként tudja beilleszteni termékpalettájába (és imázsába) az olcsó alaplapokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!